MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Αυτοκαταστροφική η ΕΕ – Κόβει oριστικά τους δεσμούς με Ρωσία - Κίνα και μετατρέπεται σε υπάκουο δορυφόρο των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να μετατρέψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε παράρτημα της αμερικανικής οικονομίας χάρη στην αυτοκτονική πολιτική των Βρυξελλών 
 
Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξαιτίας της επιλογής της να ταχθεί αναφανδόν κατά της Ρωσίας αλλά και εναντίον της Κίνας, μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
 
Ολοένα και περισσότεροι αναλυτές και έμπειροι διπλωμάτες επισημαίνουν, πως η συστράτευση της ΕΕ με τις ΗΠΑ και η επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα θα στοιχίσει στο τέλος στις Βρυξέλλες την αυτοτέλειά τους, αφού η στρατηγική της θα την καταστήσει «όμηρο» της Ουάσινγκτον.
 

Ψυχολογικές επιχειρήσεις: Κερδίζοντας τον πόλεμο με την επικοινωνία

( Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου )
 
Αυτό που βιώνει η παγκόσμια κοινή γνώμη σε περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων είναι μια τεράστια ψυχολογική επιχείρηση από τους εμπλεκόμενους προκειμένου να κερδηθούν οι «ψυχές και οι καρδιές» των πολιτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. 

Αυτό ακριβώς που συμβαίνει και από τις δύο πλευρές από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία. 

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι προσχεδιασμένες και αποσκοπούν στο να επηρεάσουν τα συναισθήματα, τα κίνητρα, την αντικειμενική κρίση και τελικά τη συμπεριφορά ομάδων ή ακόμη και μεμονωμένων ατόμων. Θεωρούνται παράγοντας προστασίας των φίλιων δυνάμεων ή και πολλαπλασιαστής ισχύος. Πρόκειται για τις ψυχολογικές επιχειρήσεις (ΨΕΠ).