MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

15 Ιουλίου 2020

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία, Παραβιάσεις, Γεωπολιτικά

Ι. Μάζης: Μυστική διπλωματία στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι σωστή

Το γιατί κρατήθηκε μυστική η συνάντηση των Αξιωματούχων Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας διερωτήθηκε ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης μιλώντας στον 98.4, γιατί δεν έγινε σε ανώτερο επίπεδο όταν ο εκπρόσωπος της Τουρκίας είναι ο εγκέφαλος του Τούρκου Προέδρου και χαράζει την πολιτική του και γιατί αυτή έγινε το ίδιο διάστημα με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ ή Πως Η Μειοψηφία Νικά Την Πλειοψηφία

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Η μειοψηφία μπορεί και αυτή να επηρεάσει και να φέρει κοινωνική αλλαγή, η ιστορία το έχει άλλωστε αποδείξει. Πώς μπορεί όμως η μειοψηφία να γίνει ισχυρή; 

Ο Μοσκοβισί (1967,1970), με πείραμά του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μειοψηφία μπορεί να επηρεάσει την πλειοψηφία και επισήμανε τέσσερις βασικούς παράγοντες που είναι το στυλ συμπεριφοράς, το στυλ σκέψης, η ευελιξία και η ταυτοποίηση. 

Το στυλ συμπεριφοράς περιλαμβάνει με τη σειρά του τέσσερα στοιχεία. 

Μουσταφά Κεμάλ: Ο σφαγέας των Ελλήνων-Γιατί είναι ντροπή να τον αποκαλούμε Ατατούρκ

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα 

Γιατί είναι ντροπή για έναν Έλληνα να χρησιμοποιεί το προσωνύμιο Ατατούρκ για τον σφαγέα των Ελλήνων του Πόντου Μουσταφά Κεμάλ 

Στις εικόνες βλέπετε τον Μουσταφά Κεμάλ, Τούρκο στρατιωτικό και πολιτικό, ηθικό και φυσικό αυτουργό του αφανισμού 353.000 Ελλήνων Ποντίων. Προσωπικά, αρνούμαι να χρησιμοποιήσω τον όρο Ατατούρκ, όπως τον αποκαλούν οι Τούρκοι, διότι είναι σα να επικροτώ τις γενοκτονίες που έπραξε εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Όπως δεν θα ακούσετε κανέναν Τούρκο να αποκαλεί τον Νικηταρά Τουρκοφάγο ή τον Ελευθέριο Βενιζέλο Εθνάρχη. 

Η προσωνυμία Ατατούρκ (aˈtaˌtyɾc) προέρχεται από τις λέξεις aˈtaˌ που σημαίνει πρόγονος,πατέρας και tyɾc δηλαδή Τούρκος. Ουσιαστικά σημαίνει Τουρκοπατέρας. 

Στ. Λυγερός : Ελληνικό λάθος η συμμετοχή στην «τριμερή» και τα «καμώματα» Δένδια

Ο επικεφαλής του slpress.gr και αναλυτής, Σταύρος Λυγερός, μιλώντας στον 98.4 έκανε λόγο για ελληνικό ολίσθημα με την συμμετοχή στην τριμερή του Βερολίνου, που αποκάλυψε για να εκθέσει την ελληνική πλευρά ο Τσαβούσογλου, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με αδικαιολόγητους τρόπους, ούτε με «καμώματα» όπως ανέφερε του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια , που παρέπεμψε για το περιεχόμενο των συνομιλιών , στον Τούρκο ΥΠΕΞ ! 

Γ. Μαργαρίτης : Επιθυμία «Συμμάχων» η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία

Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ , δεν επιθυμεί να ανοίξει στο λαό την συζήτηση για τις θυσίες υπεράσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στα εθνικά θέματα, γιατί πολύ απλά ο λαός θα αντιληφθεί το ίδιο και για τα πολιτικά και κοινωνικά του δικαιώματα, που χωρίς την ύπαρξη χώρας ανεξάρτητης δεν νοούνται.