MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

MEGA TEΛΟΣ! Αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό των αδειών λόγω χρεών

ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ι.ΣΑΒΒΙΔΗ "ΚΟΠΗΚΕ" KΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΤΟΥ ITV CP

Αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες MEGA, ITV CP και Dimera Media του Ι.Σαββίδη. 

Οι ιδιοκτήτες του MEGA, δεν κατόρθωσαν να προσκομίσουν εγκαίρως την απαιτούμενη βάσει του διαγωνισμού, ενημερότητα χρεών σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ. 

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο από πολιτικής άποψης ελληνικό ιδιωτικό κανάλι, περνά, έτσι, την ιστορία. 

Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών της Ευρωζώνης τυπώνουν μυστικά χρήματα!

Ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, συνεχίζεται η μαζική φυγή κεφαλαίων, επιχειρήσεων και ανθρωπίνου δυναμικού – όταν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών της Ευρωζώνης τυπώνουν μυστικά χρήματα!!!

Η Εθνική Τράπεζα διεγράφη από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (πηγή), παρά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Όλες μαζί δε οι τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες, παρά τη μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία των μετόχων τους (του δημοσίου κυρίως), κάθε άλλο παρά ασφαλείς θεωρούνται εν όψει της νομοθεσίας που ψηφίσθηκε – με βάση την οποία από τις αρχές του έτους θα διασώζονται από τους καταθέτες τους.

Κρίση αυτοκριτικής από το ΔΝΤ: Τα επτά λάθη που κάναμε στην Ελλάδα.

Σε μια πολύ σκληρή αυτοκριτική καταλήγει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που σε έκθεσή του αξιολόγησε το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα αλλά και τα προγράμματα σε Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Η έκθεση σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» πραγματοποιήθηκε από
ομάδα ανεξάρτητων από το Ταμείο οικονομολόγων και ειδικών που μελέτησαν σε βάθος το πρόγραμμα μέσα από σειρά συνεντεύξεων και εσωτερικών εγγράφων του Ταμείου. Τα 7 λάθη που έγιναν σύμφωνα με την εσωτερική έκθεση του ΔΝΤ είναι τα εξής:

Σε κατάσταση εμφυλίου μετακυλά η Τουρκία - Νέα αιματηρά απεισόδια - Oι Τούρκοι έχασαν επαφή με 14 πολεμικά πλοία - Μεγάλη ανησυχία στην Αθήνα

ΜΕΤΑ ΤΑ 42 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΣΤΟΛΟΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε πρώιμο στάδιο εμφυλίου πολέμου ή στην καλύτερη περίπωτση σε περίοδο ένοπλης και βίαιης αναταραχής εισέρχεται η Τουρκία, με συνεχή αιματηρά επεισόδια.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ένοπλων σε αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας πριν από λίγο.

Ο αστυνομικός σταθμός στη βορειαονατολική επαρχία της Τραπεζούντας στην Τουρκία δέχτηκε επίθεση από ομάδα ενόπλων σήμερα το πρωί στις 8.45 τοπική ώρα.

Guardian: Φοβού τον εκλεγμένο δικτάτορα.

«To αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία θα μπορούσε να είναι και χειρότερα νέα. Θα μπορούσε να έχει πετύχει. Μια στρατιωτική δικτατορία είναι μια από τις χειρότερες μορφές διακυβέρνησης. 

Αλλά μια εκλεγμένη δικτατορία δεν είναι πολύ μικρότερο κακό, και ο κίνδυνος είναι πλέον σαφής ότι η Τουρκία οδεύει προς μια τέτοια κατάσταση», γράφει το κύριο ανυπόγραφο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian. Ακολουθούν αποσπάσματα:

Ήταν ένα μικρό καράβι: H υπόθεση του Noor 1 και η χειραγώγηση των MME

Ήταν Ιούνιος του 2014, λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη της Αριστεράς στις ευρωεκλογές, με την κρίση να βαθαίνει και την κυβέρνηση Σαμαρά να πνέει τα λοίσθια. Στις δημοτικές εκλογές, δήμαρχος Πειραιά εκλέγεται ο Γιάννης Μώραλης και δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος... 

Την ώρα που η χώρα ασχολείται με τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ, μια σημαντική είδηση αλλάζει για λίγο την επικαιρότητα. Είναι η υπόθεση του πλοίου «Noor One».

Η ηρωίνη κυκλοφορεί ελεύθερη, η ρίγανη συλλαμβάνεται!

Βαπόρια πάνε κι έρχονται και η άσπρη σκόνη ταξιδεύει ελεύθερη

Ταξιδευτάδες δεν υπάρχουν, αλλά και αν υπάρχουν με έναν τρόπο μαγικό είναι όλοι βουτηγμένοι σε ένα πέπλο απόλυτης αθωότητας. Η ελληνική δικαιοσύνη γράφει ιστορία! Μαζί της ιστορία γράφουν και οι δυνάμεις καταστολής!

Σύμφωνα λοιπόν με την Εφημερίδα της Μεσσηνίας «Θάρρος», ήδη υποβλήθηκαν δύο μηνύσεις για παράνομη συλλογή ρίγανης από περιοχή στον Αριστομένη. Οι παραβάτες είχαν συλλέξει, χωρίς άδεια, πάνω από 20 κιλά ρίγανης έκαστος, ποσότητες οι οποίες κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο.