MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Ξεπέρασε το 200% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος!

( John.k - Αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση συνεχίζουν να κυβερνούν παίρνοντας οδηγίες από τους συνεργάτες τους από το εξωτερικό για να διαλύσουν κυριολεκτικά την χώρα, και να την κάνουν χώρο. Μόνο τα ονόματα των «ντόπιων»  συνεργατών τους αλλάζουν πχ   Αντώνης, Αλέξης , Κυριάκος κλπ ) 

Αυξήθηκε κατά 6,9 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και έπεται συνέχεια 

Ξεπέρασε το 200% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της χώρας, λόγω του αυξημένου δανεισμού με ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αυξημένες δαπάνες του προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω της πανδημίας. 

Έτσι η Ελλάδα γίνεται η δεύτερη χώρα μετά την Ιαπωνία, που θα έχει χρέος υπερδιπλάσιο του ΑΕΠ της, με τη διαφορά ότι το ιαπωνικό δημόσιο χρέος είναι εσωτερικό. 

Αν δεν το καταλάβατε, τα σύνορα της Ευρώπης είναι στο Κουρτκαλέ και το Οτσακλί

( John.k - Όλες αυτές οι κυβερνήσεις των ξένων που έχουν τοποθετηθεί στην Ελλάδα , είχαν και έχουν σαν στόχο να αποδυναμώσουν τους Έλληνες, να τους κάνουνε υποτακτικούς στις προσταγές των ξένων και ανυπεράσπιστους …. Να μην έχουν επιλογές. Κάθε απόφαση που παίρνει η εκάστοτε «κυβέρνηση» για οποιοδήποτε θέμα, αντί να ανοίγει επιλογές , τις κλείνει. Λειτουργούν κατασταλτικά εναντίων των Ελλήνων. ) 

Του Στρατή Μαζίδη

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. έκρυβε μπόλικη αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία είχε ήδη φυλαγμένη στο βάζο από τις προηγούμενες φορές. Βέβαια με αλληλεγγύη και δελτία τύπου προκοπή δε βλέπεις. 

Ποιες οι ενδείξεις ότι στην ελληνική ΑΟΖ υπάρχουν γιγαντιαία κοιτάσματα αερίου

Μετά από μια εσκεμμένη ανάπαυλα πολλών ετών στην έρευνα υδρογονανθράκων άρχισε το πρώτο κβαντικό άλμα, ήτοι η έρευνα προς εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, να εντοπιστούν και αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στη χερσαία Ελλάδα (έκταση 130.000 τετρ. χλμ.) και κυρίως στη δυνητική ελληνική ΑΟΖ (495.000 τετρ. χλμ.).

Τον Ιούνιο του 2011, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης βγάζει μια θαλάσσια έκταση 220.000 τετρ. χλμ για έρευνα προς εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια Κρήτη, κάνοντας χρήση γεωφυσικών μεθόδων. Η τότε υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη αντιτίθετο σφόδρα στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, όπως και ο διάδοχός της Γιώργος Παπακωνσταντίνου.