MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

“Η Τουρκία προσπαθεί να μας βάλει σε καθεστώς διομολογήσεων και νεοραγιαδισμού”- Δρ Δ.Σταθακόπουλος

Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλά για τα ελληνοτουρκικά με ρεαλισμό. Αναλύει τις επιδιώξεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας: Η Τουρκία προσπαθεί να εντάξει την Ελλάδα σ΄ ένα καθεστώς “διομολογήσεων” ανάλογων μ΄ αυτές που εφαρμόζονταν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .


“Η Τουρκία κάνει τις βρώμικες δουλειές για τους μεγάλους και ζητάνε ανταλλάγματα” ,λέει ο κ.Σταθακόπουλος και σ΄ αυτά περιλαμβάνεται η Ελλάδα η οποία “κάτι θα παίρνει κατόπιν άδειας της Τουρκίας”.

Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλλει το “νεοραγιαδισμό” κι αυτό όπως λέει ο κ.Σταθακόπουλος δεν μπορεί ποτέ από κανέναν στην Ελλάδα να γίνει δεκτό.

Η μετακόβιντ εποχή και ο μύθος των κομματικών διαχωριστικών γραμμών

Ο εμπνευστής του ‘’The Great Reset’’ αναφέρει χαρακτηριστικά ‘’ η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα οδηγούσε σε συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας’’. Αποκωδικοποιώντας το μήνυμα αυτό, ουσιαστικά, προμηνύεται μία νέα εποχή, στο πέρασμα της τεχνητής νοημοσύνης, της ελεγχόμενης σκέψης και κοινώς στην δημιουργία ανθρώπων cyborg.


Όλη η ατζέντα την οποία έχουν αρχικώς υιοθετήσει σχεδόν όλες οι δυτικές κυβερνήσεις βασίζεται κυρίως στην αποσυναρμολόγηση του τρέχοντος καπιταλιστικού συστήματος υπέρ ενός μεγαλύτερου συγκεντρωτικού κανόνα τεχνοκρατών που θα οδηγήσει σε χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, λιγότερη κατανάλωση ορυκτού καυσίμου, λιγότερες ατομικές και πολιτικές ελευθερίες και στην επιταχυνόμενη αυτοματοποίηση των θέσεων εργασίας.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ COVID- 19 Του ομ. καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργου Κασιμάτη

Μου τέθηκαν τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Η νομοθετική ή με άλλη πολιτειακή πράξη επιβολή υποχρέωσης εμβολιασμού και οποιουδήποτε μέτρου πρόληψης ή ελέγχου για την καταπολέμηση διάδοσης της νόσου Covid- 19 ή για τη θεραπεία της, εφόσον αποτελεί αναγκαστική επέμβαση στον οργανισμό του ανθρώπου, είναι έγκυρη με βάση τις συνταγματικές και τις διεθνούς δικαίου εγγυήσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου; 
 
2. Σε περίπτωση αντισυνταγματικότητας των εν λόγω μέτρων και της πράξης εφαρμογής των, ποια είναι τα κατά το δίκαιο μέσα άμυνας του φυσικού προσώπου;