MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Άγγελος Συρίγος: Ο Τραμπ έχει προσωπική ατζέντα στο παζάρι με τον Ερντογάν

Είναι γνωστό πως ο Ταγίπ Ερντογάν επενδύει στην προσωπική του σχέση με τον Ντόναλτ Τράμπ ενώ ακόμη και ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δηλώνει ότι η κόρη, αλλά κυρίως ο προεδρικός γαμπρός, Τζάρεντ Κούσνερ διαχειρίζονται οικογενειακά συμφέροντα τονίζει στο liberal.gr, o Άγγελος Συρίγος, Μάλιστα κάνει λόγο για ένα νέο πλαίσιο αμοιβαιότητας ως προς την διαχείριση των συμφερόντων τους των δύο χωρών. 

Σύμφωνα με τον Βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Τραμπ είναι πιθανόν να έχει προσωπική ατζέντα, η οποία δεν ταυτίζεται απολύτως με την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Άλλωστε οι αντιδράσεις από το αμερικανικό κατεστημένο είναι έντονες ως προς τις σχέσεις με την Τουρκία. 

Είναι σημαδεμένη η τράπουλα, είναι σικέ το παιγνίδι: Ο Ερντογάν παίζει μονότερμα τον Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περπατά στον κήπο του
Λευκού Οίκου προς το προεδρικό ελικόπτερο.
EPA. SHAWN THEW

Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον και το «κόκκινο χαλί» που του πρόσφερε απλόχερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες «ψεκασμένους» να πανηγυρίσουν, διότι βασικά εναντιώνονται στον αγώνα της Ελληνικής Ομογένειας εναντίον της κατοχικής δύναμης Τουρκίας.
• Πρόκειται γι’ αυτούς που σωστά τους χαρακτηρίσαμε «Τουρκολάγνους» και «Ερντογολάγνους», οι οποίοι βασικά επιθυμούν να υποκύψουν η Ελλάδα και η Κύπρος και να διαπραγματευθούν την παράδοσή τους στην Τουρκία. «Να τα βρούμε» είναι η φράση που συχνά χρησιμοποιούν. Και προβάλλουν την κατοχική δύναμη ως υπερδύναμη για να φοβίσουν τους πολίτες και να τους «εμβολιάσουν» με ηττοπάθεια, εξυπηρετώντας τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Το δόγμα «νόμος και τάξη»

Από τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ στο… συριακό στρατό και στα καλάσνικοφ
 
Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το δόγμα «νόμος και τάξη».

Αρχικά προχώρησε στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Την επόμενη ακριβώς ημέρα, κάνοντας έφοδο στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ, έπειτα από καταγγελίες ότι εκεί κατασκευάζονται μολότοφ, ανακάλυψε λοστούς, κράνη και άδεια μπουκάλια, που προφανώς αποτελούν τη… γνωστή εργαλειοθήκη των… μπαχαλάκηδων.

Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και στις δύο περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ παραπέμπουν σε κάποια… τρομοκρατική οργάνωση.

Το νούμερο ένα ελληνικό ελάττωμα

Ξαφνικά το νούμερο ένα πρόβλημα μας έγινε η Μακεδονία – ξεχνώντας τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση της οικονομίας μας, την αύξηση του δημοσίου χρέους, την εκτόξευση του ιδιωτικού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις κατασχέσεις της ιδιωτικής, την κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου και την οικονομική κατοχή μας από τους ξένους. Αντιδράσαμε, βγήκαμε στους δρόμους, ψηφίσαμε την προηγούμενη κυβέρνηση ξεχνώντας πως αυτή μας χρεοκόπησε με το PSI παραδίδοντας αμαχητί την εθνική μας κυριαρχία και μετά το αποδεχθήκαμε, το ξεχάσαμε. Σήμερα, όλοι αυτοί οι Πολίτες που είχαν επαναστατήσει για τη Μακεδονία, έχουν θέσει πλέον ως πρώτη προτεραιότητα τους το μεταναστευτικό. Αργότερα, θα πάρει τη θέση του η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, η Θράκη ή ποιός ξέρει τι άλλο, χωρίς όμως να έχει επιλυθεί κανένα από τα προηγούμενα προβλήματα μας. Αντίθετα διογκώνονται όλα μαζί συνεχώς, είτε το καταλαβαίνουμε, είτε όχι. Δυστυχώς όμως, έτσι η πατρίδα μας δεν πρόκειται να έχει μέλλον, ενώ όλοι εμείς θα γινόμαστε αντικείμενο εκμετάλλευσης των δημαγωγών, των κομμάτων, των Γερμανών ή οποιουδήποτε άλλου.