MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Σκάνδαλο υποκλοπών – Διασυρμός Μητσοτάκη από τους New York Times: «Αντηχεί τις παλιές σκοτεινές ημέρες της χούντας»!

Και η αποκάλυψη του… αιώνα από τον Άδωνι Γεωργιάδη στους Αμερικανούς


Το πολυαναμενόμενο άρθρο των New York Times για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα είναι ένα πραγματικό «χαστούκι» και για τη χώρα μας, αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει να διασύρεται διεθνώς και μαζί του να διασύρει και την Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί αρχικά χαρακτηρίζουν «σκάνδαλο» την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις, ενώ κάνουν αναφορά στη «χούντα» και σχολιάζουν πως η Ελλάδα σήμερα «είναι γεμάτη συζητήσεις για εκβιασμό, Watergate και ένα μυστικό αστυνομικό κράτος που χρησιμοποιεί ένα διάχυτο, νομικό πρόγραμμα παρακολούθησης με περισσότερες από 15.000 παραγγελίες μόνο πέρυσι, για να ξεκινήσει, να επεκτείνει ή να διακόψει τις υποκλοπές σε αυτή τη χώρα των 10,5 εκατομμυρίων κατοίκων».

Εγχειρίδιο επιχειρηματικής καταστροφής

Απόστολος Λυκεσάς


Πώς μπορεί να κλείσει μια βιομηχανία για οφειλή 21.000 ευρώ προς τη ΔΕΗ. ● Κίνδυνος να πεθάνουν από ασφυξία 2.000.000 κοτοπουλάκια μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε εκκολαπτήριο-πτηνοτροφείο. ● Ζημιά 900.000 για την επιχείρηση που απασχολεί 40 εργαζόμενους.

Επιτελική και… υποδειγματική «εκτέλεση» βιομηχανίας από τη ρήτρα αναπροσαρμογής οδηγεί ταυτόχρονα σε θάνατο 2.000.000 κοτοπουλάκια. Μοιάζει απίστευτο, αλλά η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε βιομηχανία εκκολαπτηρίων και πτηνοτροφείων με κύκλο εργασιών 4.000.000 ευρώ και 40 εργαζόμενους για καθυστέρηση πληρωμής λογαριασμού ύψους 21.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν, όπως επιβεβαίωσε η Κτηνιατρική Υπηρεσία, να έχουν πεθάνει 100.000 νεοσσοί, ενώ οι γεννήτριες που σήμερα τροφοδοτούν με ρεύμα την επιχείρηση μπορούν να αντέξουν για άλλες έξι ημέρες.

Τώρα και πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης!

Όλοι οι πρωθυπουργοί της δεξιάς και της κεντροδεξιάς παράταξης, από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα, διέθεταν –ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα προτερήματα ή ελαττώματά τους– την πολιτική γενναιότητα να παραδέχονται τη γνώση, την ανάμειξη και τις πιθανές ευθύνες τους στις σοβαρές κρίσεις θεσμών, διαφάνειας και εθνικής ασφάλειας. Προέβαιναν, ασφαλώς, σε κινήσεις μείωσης του προσωπικού κόστους τους, αλλά συναισθάνονταν και αναλάμβαναν την ηγετική ευθύνη, χωρίς υπεκφυγές. Ο σημερινός πρωθυπουργός πράττει το ακριβώς αντίθετο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιζητεί την αποκλειστικότητα στις νίκες και τις επιτυχίες, αλλά θέτει εαυτόν εκτός ευθυνών στις ήττες και τις αποτυχίες. Είναι ο πρώτος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με, εκούσια, επιλεκτική γνώση στα μείζονα θέματα σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον να εξελίσσεται, ακούσια, σε πρωθυπουργό μειωμένης παραταξιακής και λαϊκής εμπιστοσύνης.

Η “Λέσχη Ηλιθίων” που μας οδηγεί στον γκρεμό…

Χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη κήρυξη πολέμου, χωρίς δηλαδή να έχει εξασφαλισθεί η αναγκαία πολιτική νομιμοποίηση από τα Κοινοβούλια των χωρών τους, οι ηγεσίες των χωρών της Δύσης και ιδιαιτέρως αυτές της ΕΕ, μία “Λέσχη Ηλιθίων“, έχουν εμπλακεί σε ένα υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Έναν πόλεμο που περιλαμβάνει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος αποτελείται από τις πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας. Με την τελευταία, ενθαρρυνόμενη και εφοδιαζόμενη από την Δύση, να έχει εμπλακεί σε ένα πόλεμο φθοράς, που οδηγεί στην διάλυση και στην καταστροφή της. Το άλλο σκέλος αποτελείται από την περίφημη δέσμη οικονομικών κυρώσεων που οι χώρες της Δύσης –με προεξάρχουσες αυτές της ΕΕ– έχουν ανακοινώσει, επιδιώκοντας, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, την «αποδυνάμωση της οικονομικής βάσης της Ρωσίας», ώστε η τελευταία να υποχρεωθεί να αποσυρθεί από την Ουκρανία και ενδεχομένως στην βίαιη αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας της.