MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Biden σε αποδρομή, Macron σε κατάθλιψη, Scholz σε κατάρρευση, Stoltenberg σε αποχώρηση, Starmer σε άγνοια… αυτή ήταν η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Τι έκαναν οι ηγέτες των μεγάλων χωρών στην Ουάσινγκτον;
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden μπέρδεψε τον Volodimir Zelensky με τον Vladimir Putin, ο Emmanuel Macron βρίσκεται σε πρωτοφανή εσωστρέφεια μετά το εκλογικό Βατερλό, ο Olaf Scholz βλέπει την κυβέρνησή του να καταρρέει και ο Jens Stoltenberg μετρά αντίστροφα για την αποχώρησή του από Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
 
Και μέσα σε όλους αυτούς, ο μόλις εκλεγμένος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Keir Starmer, να προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει…

Εκλιπαρούν τον Obama να «διώξει» τον Biden οι Δημοκρατικοί – Παρασκηνιακές κινήσεις και από την Pelosi, οι 2 εβδομάδες μαρτύριο

Τόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και η πρώην πρόεδρος της Βουλής εξέφρασαν ανησυχίες για το πόσο πιο δύσκολο πλέον είναι ο Biden να νικήσει τον Donald Trump
 
Να αναλάβουν δράση για τη σωτηρία των εκλογών ζητούν σε δύο εκ των εξεχουσών προσωπικοτήτων οι Δημοκρατικοί τα τελευταία 24ωρα, μετά και τη νέα γκάφα του υποψηφίου Joe Biden στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 
 
Ο Barack Obama και η Nancy Pelosi βρίσκονται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με όλα τα στελέχη των Δημοκρατικών σχετικά με τον Joe Biden και το μέλλον της εκστρατείας του το 2024. 

Die Welt: «Είναι πολύ πιθανή μία παγκόσμια οικονομική κατάρρευση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια λόγω χρεών»!

Το παγκόσμιο χρέος έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 315 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2024!
 
Καθώς αυξάνονται τα χρέη των κρατών σε όλο τον κόσμο, ειδικά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όλο και περισσότερο οι οικονομολόγοι θεωρούν πιθανή μια παγκόσμια οικονομική κατάρρευση μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όπως αναφέρει η γερμανική Die Welt.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τα τελευταία χρόνια, τα χρέη πολλών χωρών έχουν εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ.
 
Το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες.
 

Ψεύτης και επικίνδυνος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η πολιτική του ζημιώνει τη χώρα
 
Όταν ένας πρωθυπουργός ομολογεί ότι με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκαν κενά στις αμυντικές δυνατότητες της χώρας του, οι Αρχές, όσες από αυτές τουλάχιστον λειτουργούν και δεν έχουν καταντήσει σφραγίδες, πρέπει να αντιδράσουν.
  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»
Μάλιστα, η εις βάρος του κατάσταση, που διαμορφώνεται από τα ίδια του τα λόγια, γίνεται ακόμα χειρότερη, όταν υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό έλεγε τα ακριβώς αντίθετα.