MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Η κυβέρνηση κατά Σερβίας ,Κύπρου και Ελλάδας! Δηνήτρης Κωνσταντακόπουλος

Γράφει ο

Σοκ, όπως και σχόλια για «πισώπλατη μαχαιριά», προκάλεσε στο Βελιγράδι η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Δένδια, να απόσχει η Αθήνα από την ψηφοφορία για την αποδοχή του αιτήματος του Κοσόβου να γίνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ελληνική αποχή (που επέτρεψε τη συνέχιση της εξέτασης του αιτήματος του Κοσόβου) εξέπληξε, εκτός των άλλων, γιατί η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο.
 
Στην πραγματικότητα βέβαια, η αποχή πρέπει να θεωρηθεί προανάκρουσμα της πλήρους αναγνώρισης του Κοσόβου από την Ελλάδα, εφόσον επανεκλεγεί η Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές. Απλώς η κυβέρνηση της Αθήνας δεν θέλει να το κάνει ακόμα (όπως και να στείλει μαζικά νέα όπλα και άρματα μάχης στην Ουκρανία) πριν γίνουν οι εκλογές, για να μην καταβάλει εκλογικό κόστος.
 

Χείμαρρος Απολύσεων! Εδώ είναι 16 μεγάλες εταιρείες που μόλις ανακοίνωσαν μαζικούς τερματισμούς

Οι μεγαλύτερες εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες απολύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί σοκ για κανέναν από εμάς. Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve προειδοποιήθηκαν ξανά και ξανά ότι επρόκειτο να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά σκληρό οικονομικό περιβάλλον εάν αύξαναν επιθετικά τα επιτόκια, και αυτό ακριβώς συνέβη. Δεν έχουμε δει ένα τσουνάμι απολύσεων όπως αυτό από το 2008 και το 2009, και οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά ζοφερές.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com

Πολλοί από εμάς προειδοποιήσαμε τη Fed πως θα ήταν απίστευτα ανόητο να ωθήσει τα επιτόκια πολύ υψηλότερα την στιγμή που εισέρχονταν σε μια μεγάλη οικονομική ύφεση, αλλά φυσικά η Fed δεν ήθελε να ακούσει.

Χάος στη Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κυνήγησαν δυνάμεις ασφαλείας – 108 αστυνομικοί τραυματίες – Άγριο ξύλο και συλλήψεις

Βίντεο με αστυνομικούς να παίρνουν φωτιά μετά από ρίψη μολότοφ - 291 συλλήψεις
 
Χαοτική είναι η κατάσταση στην Γαλλία, εκεί που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την Πρωτομαγιά και συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας. 
 
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές μεγάλες και μικρότερες πόλεις της Γαλλίας αφού σύμφωνα με τα εργατικά συνδικάτα οργανώθηκαν πάνω 300 συγκεντρώσεις.
 
Σε όλη τη χώρα, οι αρχές ανέμεναν από 500.000 ως 650.000 διαδηλωτές. Μόνο στο Παρίσι αναμένονταν 100.000 διαδηλωτές.