MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Το αδιέξοδο της μεσαίας τάξης

Όταν είναι κανείς φιλελεύθερος χωρίς να τάσσεται υπέρ των μνημονίων, θεωρεί θνησιγενές το ευρώ και πιστεύει πως εάν δεν φύγουν οι «Θεσμοί» από την Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον, δεν έχει κανένα σοβαρό κόμμα να τον εκπροσωπεί. 

Κανένας από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων δεν κάνει για πρωθυπουργός, σύμφωνα με το 41,6% των Πολιτών – ενώ κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα, λέει το 39,5% στην πρόσφατη δημοσκόπηση» (πηγή).

Με εντολή Σαμαρά η Ελλάδα αρνήθηκε να παραλάβει τη «λίστα Μπόργιανς» το 2012

Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την αποκάλυψη στη Βουλή την Παρασκευή το βράδυ εμπιστευτικού τηλεγραφήματος του Έλληνα πρόξενου στο Ντίσελντορφ από το οποίο προκύπτει ότι η «λίστα Μπόργιανς» προσφέρθηκε στη χώρα μας το 2012, αλλά η τότε κυβέρνηση αρνήθηκε να την παραλάβει... 

Ειδικότερα, από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε ερώτηση που είχαν υποβάλει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης και Αννέτα Καβαδία, καταδεικνύεται ότι: