MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αυστριακός νομικός κατηγορεί την τρόικα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΜΙΣΘΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΕΓΗ 

Την άποψη ότι η τρόικα, με ορισμένους όρους που επέβαλε στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μνημονίων, παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αναπτύσσει ο Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, νομικός και καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο πανεπιστήμιο της Βρέμης, σε έκθεση που συνέταξε με εντολή της αυστριακής και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συνδικάτων και του αυστριακού εργατικού επιμελητηρίου.

Έτσι "διασφαλίζει" ο Ο.Η.Ε. τα συμφέροντα του Ελληνισμού…

Οι δηλώσεις ενός εκ των αρχί-υπαλλήλων της παγκοσμιοποίησης ΓΓ του Ο.Η.Ε., Μπαν Κι Μούν, περί «ελληνοκυπριακής κοινότητας της Κύπρου» και «οικονομικής κατάστασης που δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», εκφράζουν 1. την βιασύνη των παγκοσμιοποιητών για άμεση λύση του Κυπριακού, 2. την υιοθέτηση της πάγιας τουρκικής θέσης περί μη ύπαρξης κυπριακού κράτους αλλά και 3. το διαχρονικό «κόμπλεξ» του λεγόμενου δυτικού κόσμου απέναντι στον Ελληνισμό. 

Αίσχος: Να γιατί δεν δίνουν λεφτά οι Ευρωπαίοι για την Κεφαλονιά

Μια απίστευτη απάντηση έδωσε η ΕΕ στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια στην Κεφαλονιά αποδεικνύοντας ότι η έννοια της αλληλεγγύης συντρίβεται στο πλοκάμια της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και τυπολατρίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες οι Ευρωπαίοι απάντησαν ότι δεν θα χορηγηθεί βοήθεια για την Κεφαλονιά γιατί: Πρώτον δεν έχει πληγεί ολόκληρη η Περιφέρεια των Ιονίων νήσων από το σεισμό αλλά μόνο μια περιοχή και δεύτερον ότι η Κεφαλονιά δεν καλύπτει το προβλεπόμενο ελάχιστο ποσοστό επί του ελληνικού ΑΕΠ για να προβλέπεται χορήγηση Ευρωπαϊκής βοήθειας.

Φτωχοποίηση και προπαγάνδα...

Ο «καλλιτέχνης» της προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς

“Το σχέδιο για να ολοκληρωθεί, βασίζεται στη θεωρία της «ψυχολογίας των μαζών», του αλήστου μνήμης Γιόζεφ Γκέμπελς, υπουργού Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας, ο οποίος παρουσίαζε την καταστροφή που επερχόταν στην ευρωπαϊκή ήπειρο ως «πολιτική σταθερότητα», «πρόοδο» και «ανάπτυξη»”
 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΑΜΑΡΑ


Επιστρέψαμε στη Siemens 6 εκατ. ευρώ που δήθεν χρωστούσε το ελληνικό δημόσιο από επιστροφή φόρων !

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Κυβέρνηση Σαμαρά υποταγμένη πλήρως στα γερμανικά συμφέροντα, έσπρωξε χρήμα στην πιο αμαρτωλή - παγκοσμίως - εταιρεία , τη Siemens, η όποια "λάδωσε" τους μίσους, τουλάχιστον , Έλληνες πολιτικούς των δυο τελευταίων δεκαετιών κι έγινε κυρίαρχη στη χώρα !

Το Afrika Korps των Γερμανών στην Ελλάδα.

Για κάποιους Γερμανούς είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Πιθανώς για τους ίδιους να ανήκουμε στο επίπεδο εκείνων των Αφρικανικών χωρών που στερούνται βασικών κρατικών υποδομών.

Τι άλλωστε άλλο μπορεί να σημαίνει και η δήλωση του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομίας Ζίγμαρ Γκάμπριελ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βέλτ.