MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι

Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία χώρα-ζόμπι, με χρεοκοπημένο το δημόσιο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Το κωμικοτραγικό είναι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει τις τράπεζες, για να τους πουλήσει κρατικά ομόλογα – αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να προσφύγει στις αγορές.

Επικαιρότητα 

Ορισμένα πράγματα είναι τόσο αυτονόητα που δεν υπάρχει λόγος να διαθέτει κανείς εξειδικευμένες γνώσεις για να τα καταλάβει – όπως το ότι στην Ελλάδα έχουν πέσει ήδη οι τίτλοι τέλους, αφού πρόκειται για την πλέον χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία, σε όλους τους τομείς. Εν τούτοις, αρκετοί ισχυρίζονται πως η κατάσταση της οικονομίας έχει βελτιωθεί, επειδή προφανώς εθελοτυφλούν – χωρίς να συνειδητοποιούν πως με τον τρόπο αυτό παίζουν το ρόλο του χρησίμου ηλιθίου του συστήματος. 

Η κόλαση της Τουρκίας

Δεν μπορείς να ξυπνήσεις εκείνον που καμώνεται πως κοιμάται

Ξένη δημοσίευση

– του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Οι Τούρκοι ζουν σε ξένα εδάφη. Η καταγωγή τους, η πατρίδα τους είναι η Μογγολία. Ένα μέρος των εδαφών που κατοικούν, ανήκει στο δικό μας βασικό εθνικό χώρο. Ο χώρος αυτός του Ελληνισμού ήταν ανέκαθεν ο σημερινός, μαζί όμως με τη Βόρειο Ήπειρο, με τα παράλια της Μικράς Ασίας, με το Βόσπορο, με την Ανατολική Θράκη και με την περιοχή του Πόντου – ενώ η Κύπρος αποτέλεσε μία αποικία του αρχαίου Ελληνισμού, η οποία όμως διατήρησε τον ελληνικό της χαρακτήρα έως και τη σημερινή εποχή. Ο απώτερος στόχος ενός Έθνους που έχει συρρικνωθεί γεωγραφικά, θα πρέπει να είναι η ισχυροποίηση του για την ανάκτηση των χαμένων του εδαφών (πηγή).

Το σκοτεινό μέλλον του ευρώ

Εάν ο σκοπός της Γερμανίας είναι ξανά η κατάληψη της Ευρώπης, θα πρέπει να έχει κάποιο ασφαλές σχέδιο – αφού χωρίς σχέδιο θα επρόκειτο για το άκρον άωτο της ανοησίας, όπως συνέβη με το Χίτλερ που αιματοκύλισε τον πλανήτη, χωρίς καμία δυνατότητα να κυριαρχήσει.

«Όταν πριν από εκατό χρόνια η Rosa Luxemburg είχε πει το γνωστό «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», πλήρωσε το λάθος της με τη ζωή της – επειδή δεν είχε σκεφτεί σωστά τι σημαίνει βαρβαρότητα και για τι ακριβώς είναι ικανή» (T. Schilter).