MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Η Βρετανία δίνει τον Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks στις ΗΠΑ – Εντολή έκδοσης

«Πράσινο φως» για την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, στις ΗΠΑ άναψε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ.


Έπειτα από μακρά δικαστική μάχη, η βρετανική δικαιοσύνη είπε «ναι» στις 20 Απριλίου στην έκδοση του 50χρονου Αυστραλού στις αμερικανικές αρχές.

Η Πατέλ αναμενόταν να αποφασίσει εάν θα υπογράψει την εντολή έκδοσης.

Οι αμερικανικές αρχές θέλουν να τον δικάσουν για «κατασκοπεία» εξαιτίας της δημοσιοποίησης 700.000 εμπιστευτικών και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων των ΗΠΑ, κυρίως για τους αμερικανικούς πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Με χρέος 394,5 δισ. και επιτόκια ομολόγων εποχής 2017, ανέκδοτο η έξοδος της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία

Η έξοδος της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία είναι ένα επικοινωνιακό show χωρίς αντίκρισμα, χωρίς καμία ουσιώδη βαρύτητα άπαξ και η πραγματικότητα διαψεύδει… το show..


Το Eurogroup στις 16 Ιουνίου 2022 ανακοίνωσε το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος από τους θεσμούς… 
 
Αυτό ωστόσο είναι ανέκδοτο καθώς αποδεικνύεται μια ακόμη φορά η υποκρισία της Ευρώπης… 3 μνημόνια, άπειρα μέτρα λιτότητας, 3 μεγάλα δάνεια… για να φθάσουμε στο 2022 να διαθέτει η Ελλάδα, χειρότερο χρέος, χειρότερα δημοσιονομικά ελλείμματα και επιτόκια δανεισμού στα ομόλογα στα επίπεδα του 2017.

Πως εξηγείται η κατάσταση στην οικονομία να έχει επιδεινωθεί, ο πληθωρισμός που αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα να οξύνεται, τα επιτόκια δανεισμού να εκτοξεύονται θέτοντας εκτός αγορών το ελληνικό δημόσιο και το Eurogroup να ανακοινώνει την έξοδο της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία…

Μάζης: Γιατί το Ισραήλ άφησε εκτός την Ελλάδα από τη συμφωνία με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο;

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών μίλησε στην εκπομπή Western με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, στο Kontra Channel, θέτοντας μερικά σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ελληνοτουρκικά αλλά και τους «συμμάχους» που μονίμως μας ξεχνούν.


Ο κ.Μάζης έθεσε πρώτα απ ΄ όλα το ερώτημα «γιατί η συμφωνία για Φυσικό Αέριο από Αίγυπτο – Ισραήλ εξαιρεί την Ελλάδα.

Κάλεσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ να πάρει θέση και πει αν η Σουηδία και η Φιλανδία υποθάλπουν την τρομοκρατία, όπως λέει ο Ερντογάν.