Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά βιώνουν μια ακόμη χρονιά ασταμάτητων ανατιμήσεων, το κρέας (βασικό είδος διατροφής) έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας. Το μοσχαρίσιο κρέας φτάνει σε ορισμένα κρεοπωλεία τα 22 ευρώ το κιλό, ενώ στην αγορά καταγράφεται επίσημη αύξηση 20% μέσα σε μόλις 18 μήνες.
Στη δημοτική αγορά της Αθήνας οι τιμές για το
κρέας κυμαίνονται από 8,50 έως 12,99 ευρώ, όμως στα σούπερ μάρκετ και
στα συνοικιακά κρεοπωλεία η τιμή ξεπερνά πλέον τα 19 και 20 ευρώ το
κιλό. Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι προειδοποιούν ότι ενόψει Χριστουγέννων
έρχονται νέες αυξήσεις, καθώς δύο κρίσιμες παράμετροι «σπρώχνουν» το
κόστος προς τα πάνω. Πρόκειται για τις τεράστιες καθυστερήσεις στις
πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και στην ευλογιά που έχει πλήξει τα αιγοπρόβατα.


