MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

FAZ: Συνυπεύθυνοι οι δανειστές της Ελλάδας για την ανείπωτη καταστροφή;

«Συνυπεύθυνοι οι δανειστές για την ανείπωτη καταστροφή;», διερωτάται η Frankfurter Allgemeine Zeitung 

«Είναι οι δανειστές συνυπεύθυνοι;», τιτλοφορείται εκτενές άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) που σημειώνει ότι μπορεί η αναζήτηση ευθυνών να μην είναι της παρούσης, ωστόσο «πέραν των επίσημων θεσμών και κυρίως στο εξωτερικό, έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση εάν οι πιστωτές της Ελλάδας και το πρόγραμμα λιτότητάς τους φέρουν την κύρια ευθύνη για την καταστροφή, τις ανεπαρκείς δυνατότητες διάσωσης και την ελλιπή πρόληψη. 

«Οι περικοπές στον τομέα της πολιτικής προστασίας ήταν μέρος του προγράμματος λιτότητας.

Έτσι η Ελλάδα πέτυχε αποδυναμωμένη το στόχο των Ευρωπαίων» έγραψε η ιταλική Corriere della Sera –όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. 

Όσο θα ανεχόμαστε τους ασύμμετρους πολιτικούς, τόσο θα πεθαίνει η Ελλάδα

«Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής.

«Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη».

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Αυτό είναι το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Άλλοτε πνίγονται και άλλοτε καίγονται δεκάδες άνθρωποι, λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! Αυτό είναι το αποκαλούμενο αθηνοκεντρικό πρωθυπουργοκεντρικό κράτος. 

Ας μην σκεφτούμε τι θα γίνει με αυτό το κράτος αν συμβεί κάτι πολύ χειρότερο. Η προχθεσινή on camera σύσκεψη του κ. Τσίπρα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος έχει ορίσει, με πάγωσε στην κυριολεξία. Για μια στιγμή φαντάστηκα απλά αυτή τη σύναξη να χειρίζεται πολεμικές επιχειρήσεις, όπου θα παίζεται η ζωή χιλιάδων ελληνόπουλων και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σκεφτείτε το κι εσείς λίγο.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Μια ακόμη εθνική τραγωδία με σεσημασμένους ενόχους.

Αρκούν τρία διαφορετικά μέτωπα φωτιάς και λίγο αντίξοες καιρικές συνθήκες για να χαθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και εκατοντάδες να καταλήξουν τραυματίες. Για να μην πούμε για τις χιλιάδες στρέμματα κατεστραμμένου φυσικού περιβάλλοντος και δάσους, αλλά και εκατοντάδων κατοικιών.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι οι περισσότεροι νεκροί της πυρκαγιάς χάθηκαν λόγω εγκλωβισμού. Πράγμα που σημαίνει παντελής έλλειψη συντονισμού και διαθέσιμων δυνάμεων. Ολόκληρες περιοχές της Αττικής κυριολεκτικά αφέθηκαν στην τύχη τους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση για ανθρωποκτονία κατά συρροή για τους νεκρούς στο Μάτι

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την κατάθεση μήνυσης για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλης, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι «δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, αυτή είναι ώρα πένθους», απαντάει, λέγοντας: «Και πότε είναι η ώρα της απόδοσης ευθύνης; Πότε τελειώνει το πένθος για να αναληφθεί η ευθύνη; Πότε έχει αναληφθεί η ευθύνη εκ των υστέρων στη χώρα μας; Θα αφήσουμε και αυτές τις ψυχές να ξεχαστούν, όπως κατάφεραν με τους νεκρούς της Μάνδρας λίγους μήνες πριν; Οι μπόρες δε μπορεί να βαφτίζονται άλλο “ακραία καιρικά φαινόμενα” για να δικαιολογήσουν τις ακραίες παραβάσεις και την ακραία αδιαφορία για όλους τους Έλληνες, για όλους εμάς. Που στοιχίζει τις ζωές μας».

Τραγικό μήνυμα Παυλόπουλου: Μίλησε για θυσία των νεκρών – Θυσία σε τι κύριε Πρόεδρε;

Τραγικό μήνυμα Παυλόπουλου: Μίλησε για θυσία των νεκρών – Θυσία σε τι κύριε Πρόεδρε;

«Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι η θυσία τους όχι μόνο δεν πήγε χαμένη, αλλά καθορίζει το δικό μας δημοκρατικό χρέος», 

τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών.