MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν κατά Ελλάδος μετά την έγκριση των F-16

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε πάλι τις προκλητικές δηλώσεις απέναντι στην Ελλάδα, αμέσως μετά την επιστολή έγκρισης για την πώληση των F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος μετά την έγκριση των μαχητικών F-16 από την Τουρκία και κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τους υποψήφιους δημάρχους της Σμύρνης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, αναφέρθηκε εκτός των άλλων σε ζητήματα που αφορούν την ιστορία της γείτονος.
 

Πρωτοφανής κρίση στις ΗΠΑ για σύνορα, μετανάστες – Τέξας: «Προδότης ο Biden, πάμε σε αυτοάμυνα» - Οργή Ρεπουμπλικάνων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επέδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στο Τέξας προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να μεταβιβάσει τα συνοριακά φυλάκια και τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση
 
Πρωτοφανείς καταστάσεις βιώνουν οι ΗΠΑ με μία τεράστια συνταγματική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες να βρίσκεται μπροστά τους.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επέδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στο Τέξας (27/1/2024) προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να μεταβιβάσει τα συνοριακά φυλάκια και τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.