MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

“Μαύρη δημοσκόπηση” για τον πρωθυπουργό από το πλήθος στη Μητρόπολη! Τι φώναζαν

Ο πρωθυπουργός θα πήρε μια γεύση για το κλίμα που επικρατεί εκτός του “γυάλινου πύργου” του Μαξίμου όπου σύμβουλοι και δημοσκόποι τον διαβεβαιώνουν ότι όλα πάνε καλά. Τα συνθήματα κατά του ίδιου και της κυβέρνησης του από το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στην μητρόπολη για το στερνό αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη είναι ένα σαφέστατο μήνυμα ότι “δεν είναι στραβός ο γιαλός”. Η κυβέρνηση του στραβά αρμενίζει… Ελπίζουμε ότι το μήνυμα ελήφθη και δεν θα το σβήσει η επόμενη δημοσκόπηση που το αποτέλεσμα της θα επιμένει ότι ….ο γιαλός φταίει!
 

R.Fuellmich: «Μισό εκατ. άνθρωποι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ - Μας έχουν πει ψέματα»

Όσα καταγγέλλει ο δικηγόρος


Ο κορυφαίος δικηγόρος Dr Reiner Fuellmich, ο οποίος έχει έντονη δράση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του τόσο στο lockdown, όσο και στους μαζικούς εμβολιασμούς, κατήγγειλε σε συνέντευξη του πως έχουν πεθάνει περίπου 500.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού!


«Μας είπαν ψέματα για τον αριθμό των νεκρών. Χονδρικά 500.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ πέθαναν αφότου έκαναν ένα εμβόλιο για covid19», τονίζει μεταξύ άλλων.

ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ

Πέραν των αριθμών και των υπολογισμών πρέπει να δούμε πρωτίστως τους Ανθρώπους – Δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται Εθνικά να ερημώσουμε τη Δυτική Μακεδονία. Τι θα κάνουν τόσες χιλιάδες συμπατριώτες μας; Λοιπόν όχι αφέλειες ότι το Βόρειο Τμήμα του Ε-65 θα καλύψει την απολιγνιτοποίηση, και προσοχή: τη Μακεδονία και τα μάτια μας.
 
Ανάλυση

-του Π. Εμφιετζόγλου

Σύμφωνα με το Σενάριο Εξέλιξης του Συστήματος Ηλεκτροπαραγωγής (ΕΣΕΚ) της Μελέτης Επάρκειας Ισχύος 2020-2030 του ΑΔΜΗΕ (Πίνακες 1 & 2), θα ενταχθούν στο Σύστημα το χρονικό διάστημα 2020 έως 2028: 1 μονάδα λιγνίτη 660 MW, 4 μονάδες Φυσικού Αερίου συνολικής ισχύος 3.121 MW (με τον μετασχηματισμό της μονάδας Πτολεμαΐδα V) και 5 μονάδες ΥΗΕ συνολικής ισχύος 952 MW. Αντίστοιχα στο ίδιο διάστημα θα αποσυρθούν 15 μονάδες λιγνίτη συνολικής ισχύος 4.564 MW, εξ ων έχουν ήδη αποσυρθεί οι μονάδες Καρδιάς και Αμυνταίου (6 μονάδες) συνολικής ισχύος 1.648 MW. Ήτοι, το 2028 θα αποσυρθεί και η τελευταία μονάδα λιγνίτη εκτός εάν μεταβληθεί σε μονάδα φυσικού αερίου το 2025, δηλαδή 3 χρόνια νωρίτερα.

Γιώργος Φίλης, Δημήτρης Σταθακόπουλος, Μια σταλιά ιστορία για το πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης

Ο διεθνολόγος Γιώργος Φίλης και ο Δικηγόρος Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλούν στον Ανδρέα Μαζαράκη για τα Σεπτεμβριανά με αφορμή την μαύρη Επέτειο για τον Ελληνισμό


Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, εξ ου και η ονομασία, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, όταν καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών και των Αρμένιων, πλην όμως Τούρκων υπηκόων, καθώς και άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες ακόμα και νεκροταφεία δημιουργώντας τρομοκρατία και ανασφάλεια για τις υφιστάμενες μειονότητες. Αφορμή έδωσε μια βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, που όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια ήταν σκηνοθετημένη προβοκάτσια από την ίδια την τουρκική κυβέρνηση.