MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Γιώργος Φίλης: Οδηγούν σε πόλεμο τη χώρα μας- Θέλουν να μας γυρίσουν στον Οκτώβριο του 1920

Ο καθηγητής κ. Γιώργος Φίλης σχολιάζει τις τελευταίες ενέργειες της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας.
 
Όπως είπε ο κ. Φίλης: "Όποιος έχει διαβάσει την Πηνελόπη Δέλτα, εγώ δεν λέω τώρα να διαβάσει Βυζαντινή Ιστορία, την Πηνελόπη Δέλτα. Που ήταν το κράτος του Σαμουήλ, των Βουλγάρων; Που ήταν; Που ήταν το κέντρο του. Στα Σκόπια ήταν.
 

Το «φτωχόμετρο» διαψεύδει την Ελλάδα της... ανάπτυξης

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
 
Οι δείκτες της εισοδηματικής φτώχειας στη χώρα μας, την περίοδο 2017 έως 2022, δείχνουν ότι οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου είναι στο ναδίρ, με ποσοστά διαρκώς υψηλότερα του εθνικού μέσου όρου ● Η πανδημία έπληξε περισσότερο Ιόνια Νησιά, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Δυτική Μακεδονία.
 

«Η Τουρκία θέλει να κάνει την Ελλάδα,οθωμανικό βιλαέτι»-Κώστας Καραίσκος

Η πολιτική της Tουρκίας είναι μία:  να μετατρέψει την  Ελλάδα σε οθωμανικό βιλαέτι.
 
Ο Κώστας Καραϊσκος μιλά ανοιχτά, όπως έκανε και κάνει πάντα για τα εθνικά θέματα, γιατί δεν είχε ποτέ «γεμάτο στόμα». Όπως λέει «με γεμάτο το στόμα δεν μπορείς να μιλάς».
 
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ, ο Κώστας Καραίσκος, μαχητής από πολλές διαφορετικές θέσεις για τη Θράκη. Γνωρίζει όσο λίγοι την ιστορία και την σημερινή πραγματικότητα της περιοχής που η Τουρκία έχει θέσει στο στόχαστρο της.
 

Σιωπητήριο για την διδασκαλία της “Γαλάζιας Πατρίδα” στα τουρκικά σχολεία!

Αυτό το σιωπητήριο που επικράτησε μετά την απόφαση του τουρκικού κράτους να εντάξει στα σχολικά βιβλία το επεκτατικό ιδεολόγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας” είναι εν πολλοίς ανεξήγητο. Δεν καταγράφηκε καμία αντίδραση από την Αθήνα, ούτε και από τη Λευκωσία για την απόφαση αυτή της Άγκυρας. 
 
Το πρόγραμμα του τουρκικού υπουργείου Παιδείας με τίτλο “Ο αιώνας της Τουρκίας”, έχει περιληφθεί στο μάθημα της Γεωγραφίας της 9ης και της 10ης τάξης, της τουρκικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δηλαδή, τα παιδιά των 14 και 15 χρόνων θα… μυηθούν στα μεγαλεπήβολα σχέδια και… οράματα του τουρκικού καθεστώτος για τη “Γαλάζια Πατρίδα”.