MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Ένα κράτος που μισεί τους Ελληνες

Είμαι πολύ πικραμένος, πολύ στεναχωρημένος, πολύ οργισμένος με όσα συμβαίνουν στον τόπο μας στα δυο χρόνια που κυβερνάει αυτή η νεοφιλελεύθερη παράταξη, η πάλαι ποτέ δεξιά, που σήμερα έχει χάσει ολοσχερώς τον προσανατολισμό της και δεν εκφράζει ποια ούτε κατ΄ ελάχιστον τους νοικοκυραίους, την μεσαία αστική λαϊκή τάξη.


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου


Που μετά από 4-5 χρόνια διακυβέρνησης της Πατρίδος μας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κανένας δεν θα πίστευε ποτέ ότι θα ήταν η σημερινή κυβέρνηση πολύ χειρότερη από εκείνη της σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Με ποιό πρόσχημα η Γερμανία δεν έστειλε βοήθεια στην Ελλάδα για τις φωτιές

Στο αίτημα της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Κύπρος. Όχι όμως η Γερμανία, που έχει 50.000 πυροσβέστες! To Βέλγιο, που επίσης δεν ανταποκρίθηκε, έχει 17.000 εθελοντές πυροσβέστες και 5.000 επαγγελματίες.


Η Γαλλία διαθέτει 190.000, εκ των οποίων μόνιμοι επαγγελματίες είναι οι 42.000 και οι άλλοι εθελοντές. Η Τσεχία που επίσης ανταποκρίθηκε έχει 11.000 μονίμους και 300.000 εθελοντές. Η Γερμανία έχει την ιδιορρυθμία να διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες πυροσβέστες (1.380.000), αλλά οι περισσότεροι είναι εθελοντές και κάθε κρατίδιο έχει τους δικούς του επαγγελματίες πυροσβέστες. Οι “κανονικοί” πυροσβέστες είναι περίπου το 3% του συνόλου ή 45.000-50.000. Η Ελλάδα έχει 15.000 πυροσβέστες, με τους 8.000 μόνιμους, τους 5.500 εποχικούς και τους 1.500 εθελοντές.

Κ.Μητσοτάκης: Έδιωξε 5.000 δασοπυροσβέστες - Έκανε αρχηγό πυροσβεστικής τον κατηγορούμενο για το Μάτι Σ.Κολοκούρη

Λόγοι άμεσης παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησς!


Ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα, ουσιαστικά παρέδωσε τη χώρα στις φλόγες, αφού αυτή τη στιγμή την πλευρά της κυβέρνησης δεν δίνεται καμία μάχη, το μόνο που κάνουν είναι να στέλνουν SMS και να εκκενώνουν χωριά. Παράλληλα οι κάτοικοι των καμένων περιοχών ουρλιάζουν γιατί πολλοί από αυτούς δεν έχουν δει πυροσβέστη ούτε για δείγμα (δεν συζητάμε καν για εναέρια μέσα).

Και πως να δουν πυροσβέστη, όταν η κυβέρνηση έδιωξε 5000 εκπαιδευμένους στο πρόγραμμα δασοπυρόσβεσης, και δασοπροστασίας, αφού οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν. Συγκεκριμένα, 5066 συμβάσεις απασχόλησης για την δασοπροστασία, δεν ανανεώθηκαν πέρυσι τέτοιον καιρό..


Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι πυροσβέστες μας καταρρέουν, και στις πληγείσες περιοχές δεν υπάρχουν ανάλογες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ουρλιάζουν για πυροσβέστες την ώρα που τα σπίτια τους καίγονται!


Πρωτοφανές επενδυτικό κενό, όσο το ΑΕΠ.... έχει η Ελλάδα - Φθάνει τα 150 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011 - 2019

Επενδυτικό κενό - «τέρας» παρουσιάζει η ελληνική οικονομία με το μέγεθος του να προσεγγίζει το ΑΕΠ της χώρας καθώς φθάνει τα 150 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011 - 2019
και παρά τους ευρωπαϊκούς πόρους των 30,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρειαστούν ολόκληρες γενιές για να καλυφθεί.


Όπως αποκαλύπτεται από τα κείμενα του Εθνικού Σχεδίου για την Ανάκαμψη που ενέκρινε η Κομισιόν το κολοσσιαίο αυτό επενδυτικό χάσμα συσσωρεύτηκε κατά την διάρκεια των μνημονίων και οφείλεται σε διάφορους λόγους με το πιο κορυφαίο να συνδέεται με τους περιορισμούς στη χρηματοδότηση από την πλευρά των τραπεζών.
 

ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ΘΑΥΜΑ ΠΙΔΑΚΙ Μ … ΘΑΥΜΑ !!! ΑΑΑ, ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ-ΤΑΥΤΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!

Είναι η τρίτη μέρα σήμερα που ο κορωνοιός εξαφανίστηκε από τα ΜΜΕ. Μαλλον μας γιάτρεψαν! Δεν μπορεί! Πριν τρεις μέρες, 9 στις 10 ειδήσεις ήταν για τον ιό και 1 στις 10 για την κορμάρα του Μητσοτάκη! Που πήγε ο ιός ρε παιδιά; τι θα γίνει με την Υγεία μας; Είναι δυνατόν τρεις μέρες τώρα να μην διαβάσουμε πουθενά καμιά βαθυστόχαστη παπάντζα των Βασιλακόπουλων και των λοιπών διαχειριστών της νέο-δουλείας που προσπαθούν να επιβάλουν στους πολίτες;


Τι έγιναν οι ομηρικοί καυγάδες μεταξύ των θέλω/δενθέλω εμβ0λι@;;; Χάθηκαν κι αυτοί ! Ούτε ένα μπινελίκι στα social media!