MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η «κανονικότητα» στην οποία ετοιμάζονται να μας επαναφέρουν

Η οικονομία που αγαπήσαμε…!

Θα έχουμε οργανωμένη κοινωνία με στοιχειώδη έλεγχο των ανθρώπων σ αυτή ή
μια σύγχρονη εκδοχή ζούγκλας που τείνει στο χάος;


Πριν 40 χρόνια ξεκίνησε μια αλλαγή στην οικονομία, που μεταμόρφωσε τον κόσμο κυριολεκτικά, για την οποία ποτέ δεν ενημέρωσαν τους ανθρώπους και ποτέ δεν ζήτησαν τη γνώμη τους. Λόγω αδυναμίας κερδοφόρας εκμετάλλευσης των κεφαλαίων στην παραγωγή, το χρήμα αποσυνδέθηκε τελείως απ την παραγωγή και την αξία της και ακολούθησε τον δικό του δρόμο, της κερδοσκοπικής διόγκωσης.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Όχι στα επικίνδυνα λάθη κατά της Πανδημίας! Παραπολιτικά 90,1

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Όχι στα επικίνδυνα λάθη κατά της Πανδημίας! Παραπολιτικά 90,1

28 Απριλίου 2020

Με θέμα : Virus, Εξελίξεις

Ο Σόιμπλε και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Δεν θα κρίνουμε ασφαλώς εμείς τις προτεραιότητες των συνανθρώπων μας – οι οποίες είναι σεβαστές, όποιες και αν είναι, οπότε δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παίρνουμε τη θέση του κριτή. Έχουμε όμως το δικαίωμα να κατακρίνουμε την υποκρισία – την επίκληση ψεύτικων δικαιολογιών για τη στάση, για τη συμπεριφορά και για τις επιλογές μας. Έχουμε επίσης το δικαίωμα να κρίνουμε τις προτεραιότητες του Έθνους μας, των Ελλήνων – οι οποίες δεν μπορεί να είναι η επιβίωση εις βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας, της εθνικής μας υπερηφάνειας και της ελευθερίας μας, εάν δεν θέλουμε να είμαστε η γενιά της ντροπής στη μακραίωνη ιστορία μας. Πριν δώσουμε απαντήσεις λοιπόν σχετικά με το εάν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στα μνημόνια, εάν οι γερμανόφιλες κυβερνήσεις μας αξίζουν τον έπαινο μας, εάν η πανδημία προέχει κοκ., οφείλουμε να αναρωτηθούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες μας: η εθνική μας αξιοπρέπεια και η ελευθερία μας που ασφαλώς δεν συνάδουν με την υποταγή στους Γερμανούς και με τη σκλαβιά του χρέους ή η επιβίωση μας, έστω και με κοινωνικά μερίσματα της ντροπής;