MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΟΧΙ, το ελληνικό έθνος ΔΕΝ “κατασκευάστηκε” το 1821

( John.k - Το «κράτος των δανειστών» κατασκευάστηκε … απλά! )
 
Με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ένα αρχαίο έθνος δημιούργησε κράτος. Το Έθνος προϋπήρχε επί αιώνες και διατηρήθηκε παρά την υποδούλωση. Η Εθνεγερσία υπήρξε η απόδειξη της διαχρονικής συνέχειας του Ελληνισμού. Η Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο (Ρωμανία) εμπνέουν και καθοδηγούν τους αγωνιστές, μορφωμένους ή ολιγογράμματους, λαϊκούς και κληρικούς.

Του Κωνσταντίνου Χολέβα
 
«Για τον Χριστό και τον Λεωνίδα» αγωνιζόμαστε, γράφει η προκήρυξη του Σαλώνων Ησαΐα και του Αθανασίου Διάκου, η οποία δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα της Τεργέστης. Τους Τριακόσιους του Λεωνίδα καλεί και ο Διονύσιος Σολωμός να σηκωθούν και να δουν τα παιδιά τους πώς αγωνίζονται. Στον Μαραθώνα και στις Θερμοπύλες αναφέρεται η Προκήρυξη του Αλεξάνδρου Υψηλάντη της 24.2.1821.

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.

Του επέβαλαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση στην αυλή του σπιτιού του!

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η μετακίνηση των πολιτών διώκεται ποινικά».


Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας η οποία βρέθηκε…μπλεγμένη με τις αρχές το προηγούμενο Σαββατοκύριακο εξαιτίας «ιδιωτικής συνάθροισης».

Ο ίδιος προχώρησε σε ενστάσεις για τα πρόστιμα που έπεσαν τόσο στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού όσο και στον σύζυγό της, αλλά και για τον τρόπο που φέρθηκαν οι αστυνομικές αρχές στους δύο πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Γιάντσιο, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ συμπεριφέρθηκαν στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου σαν…εγκληματία, παίρνοντάς της αποτυπώματα και συλλαμβάνοντάς την!