MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ο καθηγητής Γ. Κοντογιώργης για την επιτροπή του 1821: “Φέρονται σαν ξεπεσμένοι άρχοντες, τους ενοχλεί ο Καποδίστριας”

Για όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητος μίλησε την Τετάρτη ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Κοντογιώργης, στον Γιώργο Καλαρρύτη και στον παραπολιτικά fm. 

Ο καθηγητής ξεκίνησε με μια αναφορά στο πρόβλημα της κομματοκρατίας στην Ελλάδα και την αναντιστοιχία κράτους και κοινωνίας. 

Τι άλλο θα ακούσουμε; Η Τουρκία έχει Θαλάσσια Σύνορα με το Ισραήλ! Η ακαριαία απάντηση του Εβραϊκού Κράτους…

Οριοθέτηση ΑΟΖ με το Ισραήλ …θέλουν οι Τούρκοι ως
απάντηση στη «συμμαχία του κακού». Οι Τούρκοι φοβήθηκαν
μετά την ανακοίνωση της Γαλλιας, των Ηνωμένων Αραβικών
Εμιράτων, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου για
την ανατολική Μεσόγειο. Πηγή στην ιστοσελίδα του sigmalive
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ
 
Ο παραπάνω χάρτης που δημοσιεύτηκε σε αυτή την ιστοσελίδα δείχνει έναν τουρκικό χάρτη στον οποίον φαίνεται η Τουρκία να έχει θαλάσσια σύνορα με το Ισραήλ! 

Έτσι τώρα πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο χάρτη του Ταγίπ Ερντογάν που θα δείχνει ότι η Τουρκία έχει θαλάσσια σύνορα με την Πορτογαλία! 

Προσέξτε, επίσης, ότι η Τουρκία αποφεύγει, όπως πάντα, να κάνει οριοθέτηση Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και κάνει πάντα οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας.
Βέβαια, στον παρακάτω χάρτη φαίνεται, ξεκάθαρα, ότι ούτε το Ισραήλ ούτε και η Αίγυπτος έχουν θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. 

Τι θέλετε να κάνουμε, πόλεμο;

Άμεσα πρέπει να εγκαταλείψουμε την εξωτερική πολιτική του κατευνασμού και να περάσουμε στην πολιτική που εφαρμόζουν όλα τα κράτη του κόσμου, αυτή της αντιμετώπισης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε να κάνουμε πόλεμο, για τον οποίο όμως θα πρέπει να είμαστε πλήρως έτοιμοι, αλλά να εφαρμόσουμε αυτά τα οποία επιτάσσει το διεθνές δίκαιο, σε ότι αφορά χωρικά ύδατα, ΑΟΖ, γεωτρήσεις κ.λ.π. στέλνοντας το μήνυμα στην Τουρκία και διεθνώς ότι η πολιτική μας θα είναι στο εξής αυτή. Αυτά κατ’ αρχήν, γιατί αργότερα θα περάσουμε και στην πλήρη προστασία του εναέριου χώρου. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει τίποτα παρά μόνο διεθνή θόρυβο. Πρέπει όμως να περιμένουμε και ένα θερμό επεισόδιο μικρής όμως έντασης, καθόσον δύσκολα θα αποδεχτεί η Τουρκία να ανακοπεί ξαφνικά η φόρα της. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και αποφασισμένοι και όλα θα πάνε καλά.

Η 5η φάλαγγα και η 5η εξουσία

Οι κεντρικές τράπεζες υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιωτικών τραπεζών και γενικότερα του χρηματοπιστωτικού τομέα – πόσο μάλλον όταν, με τη βοήθεια του δικού τους λόμπι οικονομολόγων, έχουν αποκτήσει μία εξτρεμιστική ανεξαρτησία από τις κυβερνήσεις (=από τα κράτη). Άλλωστε η πλειοψηφία των οικονομολόγων που ασχολούνται με την οικονομία του χρήματος, με το σύστημα του χρέους, αμείβονται ή από τις ιδιωτικές τράπεζες, ή από τις κεντρικές, είτε ως υπάλληλοι τους, είτε ως ελεύθεροι συνεργάτες τους. Αντί λοιπόν να υποχρεώνονται να συμπεριφέρονται σωστά οι τράπεζες από τα κράτη, οι κεντρικές τράπεζες φροντίζουν σήμερα ως η πέμπτη φάλαγγα του χρηματοπιστωτικού κλάδου, έτσι ώστε ή Πολιτεία και οι Πολίτες της να παραμένουν εξαρτημένοι από τις χρηματαγορές – από την πέμπτη εξουσία, για να «συμβαδίζει» η Δημοκρατία με τις αγορές, παραμένοντας όμηρος τους. Δυστυχώς όμως δεν το καταλαβαίνουν ούτε η Πολιτεία, ούτε οι Πολίτες – αφού έχουν πεισθεί με τη βοήθεια των διατεταγμένων ΜΜΕ, οικονομολόγων, πολιτικών κλπ. πως τα κράτη είναι ανίκανα να χειρισθούν τα χρήματα, τις τράπεζες και την οικονομία εν γένει, ενώ οι ιδιώτες κυριολεκτικά Θεοί. Έτσι οι αγορές καταφέρνουν να ζουν πλουσιοπάροχα, εις υγεία των κορόιδων. Εις βάρος των Πολιτών δηλαδή που απομυζούνται αχόρταγα, έχοντας κλέψει όλα τους τα προνόμια συν τη Δημοκρατία – απλά και μόνο επειδή οι Πολίτες δεν κατανοούν πως λειτουργεί το σύστημα, οπότε είναι θύματα της χειραγώγησης και της προπαγάνδας που τους ασκείται. Ακριβώς για το συγκεκριμένο λόγο αμφιβάλουν πάντοτε και αρνούνται να δεχθούν τις λύσεις που τους προτείνονται – παρά το ότι είναι πολύ απλές και εύκολες στην υιοθέτηση τους, αρκεί φυσικά να υπάρχει συλλογική βούληση