MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Αποκήρυξε τα social media ο Κ.Μητσοτάκης; - Εξαφανισμένος μετά την επίθεση που τους έκανε

( John.k - Μια χαρά είναι οι νέοι, που αμφισβητούν τους απατεώνες και τούς δήθεν …. Πάλι ο κόσμος φταίει ! που δεν καταλαβαίνει τα μακρόπνοα σχέδια της κυβέρνησης ;  Έ , να τον αλλάξουμε , να φέρουμε πολίτες από χώρες του τρίτου κόσμου ….. μόνο αυτοί άλλωστε μπορούν να  κατανοήσουν το κυβερνητικό έργο…. Αφού σε αυτούς αναφέρεται ….. σωστά ; )


Τα πολλά αρνητικά σχόλια οδήγησαν τον Κ.Μητσοτάκη στο να αποκηρύξει τα social media;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στοχοποίησε την Παρασκευή τα social media, από τότε... είναι εξαφανισμένος.

Το τελευταίο δεκαήμερο οι προσωπικές σελίδες του πρωθυπουργού δέχονται καταιγισμό αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων και με το κλίμα στο Μαξίμου να μην είναι το καλύτερο, εξαιτίας των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, o πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει... αποχή από τα social media.

«Φλέγεται» το «σπίτι» της Μέρκελ-Τι σημαίνει για την Ευρώπη;

Του Μιχάλη Ψύλου

από την εφημερίδα Δημοκρατία

«Φλέγεται»! Με μια λέξη ,το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel περιγράφει τη δεινή ήττα που υπέστησαν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στις εκλογές της Κυριακής στα κρατίδια της Βάδης- Βυρτεμβέργης και Ρηνανίας -Παλατινάτου. Δυο κρατίδια στα οποία κατοικεί το ένα πέμπτο του Γερμανικού πληθυσμού, ίσως και το πλουσιότερο. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη με πρωτεύουσα τη Στουτγάρδη ,το κόμμα της Μέρκελ υπέστη συντριβή ,αποσπώντας μόλις το 24% των ψήφων από 27% στις προηγούμενες εκλογές, ενώ στη Ρηνανία-Παλατινάτο (πρωτεύουσα το Μάιντς) υποχώρησε στο 27,7% από 31,8% το 2016. Μεγάλος νικητής στη Βάδη -Βυτερμβέργη οι Πράσινοι- που είχαν και τον τοπικό πρωθυπουργό- με 32,6% και σημαντική αύξηση της δύναμής τους. Στη Ρηνανία-Παλατινάτο ,οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), κατόρθωσαν επίσης να διατηρηθούν στην πρώτη θέση με οριακές απώλειες και οι Πράσινοι να αυξήσουν τη δύναμή τους πάνω από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες . Την ίδια ώρα, η ακροδεξιά Alternative für Deutschland (AfD) δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ήταν το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται εντελώς στο lockdown σε εθνικό επίπεδο και κατέγραψε απώλειες και στα δύο κρατίδια.