MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Οι φανατικότεροι υποστηρικτές της Νέας Τάξης

Κίνητρα για την εγκατάλειψη των μετρητών και υποχρεωτική υπαγωγή στα συστήματα των τοκογλύφων η μισθοδοσία υπαλλήλων. Κι όλα αυτά από «αριστερή» κυβέρνηση… Φανταστείτε τι έρχεται αν προκύψει «νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση.

Η αγωνία των Δημοσίων Υπαλλήλων για τον μισθό τους και τη θέση τους… τους κατέστησε τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της Νέας Τάξης και της κατάργησης των μετρητών. Ο καθένας για τον εαυτούλη του κι ας σκλαβωθεί η υφήλιος στους τοκογλύφους…

Για το νέο σχέδιο των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την υποχρεωτική μισθοδοσία άνω των 500 Ευρώ μέσω τραπεζών έγραψε η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ«:

Παγκόσμια οικονομική ύφεση 1929

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται στον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή. 

Η "Μεγάλη Ύφεση", όπως χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές προκλήθηκε μετά από το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929. Το τέρμα της κρίσης στις ΗΠΑ ταυτίστηκε με το έναυσμα της πολεμικής οικονομίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου γύρω στο 1939. 

Η διαδικασία του αφελληνισμού

Κάθε χρόνο εμβολιαζόταν οι ιθαγενείς με έναν ορισμένο αριθμό κατοίκων άλλων χωρών, με πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο – έτσι ώστε αφενός μεν να μειώνεται το ποσοστό των Ελλήνων στο σύνολο του πληθυσμού, αφετέρου να διολισθαίνει το πνευματικό και πολιτισμικό τους επίπεδο

«Ο υστερικός αναζητάει δύναμη, αλλαγή, κινητικότητα. Ζει στιγμή με στιγμή, χωρίς σχέδιο. Θέλει ελευθερία από κάτι αλλά όχι ελευθερία για κάτι. Η επιθυμία του έτσι παραβλέπει την πραγματικότητα. Ανοίγει μέσα του άβυσσο μεταξύ πραγματικού και φανταστικού. Τα πρωτεία της επιθυμίας δημιουργούν χαλαρή ηθική, κάνουν το ψέμα εύκολο. Μία συνεχής πολυπροσωπία και ψευδοπροσωπία. Αντί πολιτικών επιχειρημάτων προτιμάει την ενοχοποίηση του αντιπάλου. Η ενοχοποίηση καθιστά περιττή την κατανόηση του προβλήματος. Κατά βάθος, προβάλλει επιθετικά την ενοχή του προς τα έξω.

ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ

«Τα ανθρώπινα όντα έχουν το «προνόμιο» να είναι υποχρεωμένα να υπομένουν ένα ακόμη φορτίο, σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές ζωής – ένα πλεόνασμα βασάνων που δημιουργούνται καθημερινά από μία ομάδα ατόμων, μέσα στο ίδιο το ανθρώπινο είδος: από τους ηλιθίους. 

Αυτή η μερίδα του πληθυσμού είναι πολύ πιο ισχυρή από τη Μαφία, από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα ή από το διεθνή νεοφιλελευθερισμό – αφού πρόκειται για μία ανοργάνωτη και αχαρτογράφητη ομάδα, η οποία δεν διαθέτει αρχηγό ή πρόεδρο, δεν διέπεται από κανονισμούς και ωστόσο κατορθώνει να δρα με άψογο συντονισμό, σαν να κατευθύνεται από κάποιο αόρατο χέρι. 

Δημοσκοπήσεις: Μέσο ανάλυσης ή χειραγώγησης;

Γράφει ο Χρήστος Αποστολίδης, Δικηγόρος 

Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και ειδικά μετά το 2012 είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη πραγματικότητα η αδυναμία των δημοσκοπήσεων, όχι να αποτυπώσουν, αλλά ούτε και να προσεγγίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι αποκλίσεις των προεκλογικών δημοσκοπικών προβλέψεων αλλά και των exit polls που διενεργούνται την ημέρα των εκλογών αναφορικά με την πρόθεση ψήφου είναι τόσο εμφατικά μεγάλες που καταλήγουμε να ασχολούμαστε με την αποτυχία των προβλέψεων και την αιτία που τις προκάλεσε παρά με αυτό καθεαυτό το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης που δεν είναι άλλο από την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού. 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…. ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ… Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ 

Νέο αρνητικό ρεκόρ στην αγορά εργασίας έβγαλε το σύστημα «Εργάνη» για τον μήνα Οκτώβριο – Άνω των 80.000 θέσεων το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων Αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων που ξεπερνάει τις 80.000 θέσεις εργασίας, για πρώτη φορά, κατέγραψε το σύστημα Εργάνη τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.