MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Τι του λείπει του ψωριάρη; Ας δούμε ποιοι ανησυχούν σ’ αυτή τη χώρα και γιατί

Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι. Ας δούμε ποιοι ανησυχούν σ’ αυτή τη χώρα και γιατί. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε τις κατηγορίες πολιτών που έχουμε. Υπάρχει μια άρχουσα τάξη που αποτελείται από την οικονομική ελίτ και τους κυβερνώντες. Αυτοί πάνε μαζί, χέρι - χέρι και αλληλοϋποστηρίζονται σε όλες τις περιόδους και τις δυσκολίες. Παλεύουν λυσσαλέα για τα κεκτημένα τους και δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν, ούτε ένα ευρώ απ’ αυτά που κερδίζουν.


Κρικόρ Τσακιτζιάν

Πρόσφατο παράδειγμα το βόλεμα του Γρηγόρη Ψαριανού. Πώς να μείνει απ’ έξω ο «απαραίτητος»; Ήταν μη τρυπώσει. Αφού τρύπωσε, δεν τον βγάζει κανείς στην απ’ έξω. Τέτοιοι, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί.

Δημ. Κούβελας : Ανεξήγητη η απροθυμία για τα μονοκλωνικά

Ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 υποστήριξε εκ νέου ότι ενώ είναι εντυπωσιακά ταχύτατες οι ενέργειες για την χορήγηση άδειας υπό όρους για την κυκλοφορία εμβολίων και στην Ε.Ε. μέσω του EMA, την ίδια ώρα παραμένει ανεξήγητο, γιατί η ίδια σπουδή δεν επιδεικνύεται και για τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων, που απευθύνονται σε άτομα που νοσούν ή θα νοσήσουν και ενδέχεται να υπάγονται σε εκείνες τις κατηγορίες που μπορεί να εξελιχθούν σε βαρέα περιστατικά για νοσΟκομεία και ΜΕΘ. 
 
Όπως είπε , είναι προφανές ότι από την στιγμή που τα εμβόλια απευθύνονται για προληπτική θωράκιση στον υγιή γενικό πληθυσμό , η Ελλάδα πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα και για όσους νοσούν ή θα νοσήσουν , αφού η πανδημία δεν θα εξαφανιστεί από την μία μέρα στην άλλη και όσοι μολυνθούν , ούτως ή άλλως θα χρήζουν θεραπείας, αφού εμβόλιο δεν θα μπορούν να κάνουν. 
 

Ακραία πολιτικά-μιντιακά φαινόμενα

Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η απομάκρυνση της διευθύντριας σύνταξης Δήμητρας Κρουστάλλη από το "Βήμα" που προκάλεσε και πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και εκατέρωθεν κατηγορίες για αντιδημοκρατική συμπεριφορά έναντι των ΜΜΕ.


Η κ. Κρουστάλλη κατήγγειλε "ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου". Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media εξήγησε τους λόγους της παραίτησής της: «Έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου που μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση». Έκανε δε, ειδική αναφορά στον διευθυντή Αντώνη Καρακούση με τον οποίο όπως είπε «περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία», ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει και τις μάχες που είχαν δώσει κατά του ΣΥΡΙΖΑ.