MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Τουρκία εκλογές: Νικητής ξανά ο Ερντογάν με 52,50%

Κωνσταντινούπολη-αποστολή: Μάκης Μουρατίδης Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Νικητή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα που μεταδίδονται τόσο από το κρατικό πρακτορείο Anadolu όσο και από το πρακτορείο Anka που πρόσκειται στην αντιπολίτευση

Σύμφωνα με το Anadolu, με καταμετρημένο το 93% των ψήφων ο Ερντογάν προηγείται με 52.50% και ακολουθεί ο Κιλιτσντάρογλου με 47,50 %, ενώ και το Αnka δίνει προβάδισμα 51,40% στον Ερντογάν και 49,60% στον Κιλιτσντάρογλου.

Έκθεση Κομισιόν για ενοίκια στην Ελλάδα: Από 40% έως 75% (!) του μισθού τους δίνουν οι Έλληνες – Μακράν η πιο ασύμφορη χώρα στην ΕΕ

Στο 21,2% ο μέσος όρος στην Ευρώπη - Τέσσερις φορές πιο κάτω από την Ελλάδα
Στα ύψη έχουν φτάσει τα τελευταία 2-3 χρόνια οι τιμές στα ενοίκια στην Ελλάδα, με πολλούς Έλληνες να μην μπορούν να βρουν σπίτι και να μένουν στα πατρικά τους μέχρι και τα 40 τους, όλο αυτό σε μια εποχή που υπογεννητικότητα μαστίζει στη χώρα μας. 
 
Το πόσο δύσκολο είναι να βρει σπίτι ένας Έλληνας το επιβεβαιώνει και η έκθεση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία οι τιμές των ενοικίων είναι τόσο υψηλές και εντελώς ασύμφορες σε σχέση με το μέσο μισθό ώστε η Ελλάδα να είναι μακράν η πρώτη χώρα στον κατάλογο των 27 της ΕΕ με κατοίκους που δίνουν τουλάχιστον το 40% του εισοδήματός για ενοίκιο.
 

Η ελληνική οικονομία με αριθμούς – Το ΑΕΠ

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ το 2022 σε όρους όγκου ανήλθε σε 192,1 δισ. ευρώ έναντι 181,3 δισ. το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,9%.Η συνεισφορά των επί μέρους συνιστωσών από τη μεριά της ζήτησης ήταν η ακόλουθη: για ακόμη μια φορά (πάγια κατάσταση στην ελληνική οικονομία) κυρίαρχος ήταν ο ρόλος της εγχώριας ζήτησης, της οποίας η συμμετοχή στην ετήσια μεταβολή του ΑΕΠ ανήλθε σε 8,6 ποσοστιαίες μονάδες.
 
Οι επιμέρους συνιστώσες της εγχώριας ζήτησης προσέθεσαν ως ακολούθως στην αύξησή της: ιδιωτική κατανάλωση +5,3 μονάδες, δημόσια κατανάλωση -0,3 μονάδες, μεταβολή αποθεμάτων +2,1 μονάδες, επενδύσεις παγίων +1,5 μονάδες. Αντιθέτως ο εξωτερικός τομέας αφαίρεσε περίπου 2,5 μονάδες (καθαρές εξαγωγές αγαθών -3,5 μονάδες, και καθαρές εξαγωγές υπηρεσιών +0,9 μονάδες). Για ακόμη μια φορά την παρτίδα έσωσε η ιδιωτική κατανάλωση (ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της ανήλθε στο 7,8%). Όπως πολλάκις έχουμε υποστηρίξει οι καθαρές εξαγωγές, παρά την αύξησή τους, σε μια οικονομία όπως η ελληνική, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της μεγέθυνσης.
 

"Πως Θα Φύγουν οι Ολιγάρχες Από Την Ελλάδα" - Φώτης Γιοβαννόπουλος

Podcast Τέρρυ Χατζηιερεμίας : Συζήτηση με τον Φώτη Γιοβαννόπουλο  για Πατριωτικά κόμματα , Ολιγαρχία , Εθνοσυνέλευση … 
 
 

Η «Ανίερη Τριάδα»... Soros, Schwab, Gates υλοποιεί το Great Reset: Οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμος... υποδούλωση

Από πολλές απόψεις, αυτά τα τρία μέλη της «ανίερης τριάδας» έχουν ήδη δημιουργήσει τη δυστοπία που επιθυμούν 
 
Από την άνοδο του κορωνοϊού στα τέλη του 2019, τρία ονόματα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης: Georg Soros, Klaus Schwab και Bill Gates, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα γιατί αυτά τα τρία ονόματα να βρίσκονται πάντα πίσω από σχεδόν κάθε καταστροφή και να σπεύδουν ως... φιλάνθρωποι ήρωες μετά

Πως και γιατί κατέχουν απίστευτη δύναμη και επηρεάζουν τα παγκόσμια γεγονότα;