MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Τέμπη: Οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Κ.Μητσοτάκη και άλλων υπουργών!

Κατατέθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (30/4), στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας
 
Οι συγγενείς των θυμάτων της μαζικής σφαγής των Τεμπών, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (30/4), μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, και κατέθεσαν μήνυση κατά υπουργών αλλά και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Η συμπληρωματική μήνυση έγινε ονομαστικά κατά των μελών της Συντονιστικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας που είχε αναλάβει τότε την διαχείριση του εγκλήματος.
 

“Εθνικολαϊκισμός” βαφτίζεται ό,τι αμφισβητεί τις άρχουσες ελίτ!

Από όταν στη δεκαετία του 1990 άρχισε να προσλαμβάνει διαστάσεις στην Ευρώπη ο οικονομικός εθνικισμός, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το φαινόμενο έχει εξαπλωθεί και σ’ αυτό έχει παίξει καταλυτικό ρόλο η παγκοσμιοποίηση, η οποία προσδίδει υπόσταση και τροφοδοτεί την εθνικιστική ρητορική και ευρύτερα την αμφισβήτηση. Ο δε όρος εθνικολαϊκισμός   χρησιμοποιείται από τις ελίτ για να απαξιώσουν ιδεολογικά τους αντιπάλους τους.
 
Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη των Italo Colantone και Piero Stanig “Globalisation and economic nationalism”, τα κόμματα της Άκρας Δεξιάς πετυχαίνουν τα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματά τους σε περιοχές που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις κινεζικές εξαγωγές. Σε αυτές τις περιοχές διαπιστώνεται μια ομοιογένεια στην εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων, ανεξάρτητα από το αν κάθε ένας από αυτούς έχει υποστεί ή όχι προσωπική οικονομική βλάβη. Η εκλογή Τραμπ το 2016 επιβεβαίωσε το συμπέρασμα αυτής της έρευνας.
 

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

 
Ένα σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προοριζόταν να φέρει την Τουρκία πιο κοντά στις ευρωπαϊκές αξίες, διοχετεύθηκε από την κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε οντότητες γνωστές για τις τζιχαντιστικές και πολιτικές ισλαμιστικές τους σχέσεις, και στην ΜΙΤ για να διεξάγει επιχειρήσεις ( Ελλάδα, Κύπρος, κά).
 
Αυτό αναφέρει ο γνωστός εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.
 

Ελληνική Δικαιοσύνη: ένα σύντομο ανέκδοτο

Το κεντρικό πρόβλημα της πατρίδας είναι ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί
 
Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τους παχυλούς μισθούς δικαστών, βουλευτών και υπουργών για να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δήμιοί τους και να διαπράττουν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι τα εγκλήματά τους. Οι υπουργοί σχεδιάζουν νόμους προσανατολισμένους στα δικαιώματα του εγκληματία, οι βουλευτές τούς ψηφίζουν και οι δικαστές μεριμνούν για την τήρησή τους – και σχεδόν πάντοτε αντιμετωπίζουν με επιείκεια τους παραβάτες.
  • εφημερίδα «δημοκρατία»
Τα παραπάνω γράφονται και για την άθλια δικαστική απόφαση για το Μάτι, με βάση την οποία κοστολογήθηκε η ζωή 102 ανθρώπων. Μπορεί κάποιος, διά πράξεων ή παραλείψεων, να απανθρακώσει 102 άτομα, να πληρώσει 40.000 ευρώ και να βγει έξω από το δικαστήριο ανακουφισμένος για την ουσιαστική ατιμωρησία του και στη συνέχεια να δηλώσει και… δικαιωμένος. Χαρακτηρίστηκε πλημμέλημα το έγκλημα στο Μάτι. Όμως, όταν κάποιος κλοτσήσει έναν σκύλο ή θανατώσει ζώο (για παράδειγμα με φόλα), διαπράττει κακούργημα. Μπορεί να καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση και να πληρώσει έως 50.000 ευρώ πρόστιμο για την πράξη του.