MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Η Μπέρμποκ αρνείται την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων και μοιράζει «καθρεφτάκια προς ιθαγενείς»

Γράφει ο


Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com


Ξανά στο ίδιο έργο θεατές για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις μετά τις χθεσινές δηλώσεις που έκανε στην Αθήνα η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Η Μπέρμποκ σταθερή στην σκληρή γερμανική γραμμή με ευθύ και κατηγορηματικό τρόπο ισχυρίστηκε ότι θεωρεί λήξαν το νομικό θέμα της ενοχής που φέρει η Γερμανία για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γ.Φίλης: Δεν φοβόμαστε! Αν ανοίξει η πόρτα του τρελοκομείου χάνουν σε 4 μέρες την τουρκική αεροπορία

Γ.Φίλης: Δεν φοβόμαστε! Αν ανοίξει η πόρτα του τρελοκομείου χάνουν σε 4 μέρες την τουρκική αεροπορία
 

Στριμωγμένο το Μαξίμου μετά τις «βόμβες» από ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις

Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων μετά τις αποκαλύψεις του Π. Κοντολέοντα για την παρακολούθηση Κουκάκη• Η Ν.Δ. σε πανικό λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ •«Μονταζιέρα» βλέπει η Ν.Δ. •Περιμένω την αλήθεια, τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης


Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να μην μας διαφώτισε ιδιαίτερα για την περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, που κατήγγειλε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου, με στοιχεία απ' το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά άφησε βαρύτατα εκτεθειμένη την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτει η ΕΥΠ.

Ο λόγος φυσικά είναι η έμμεση παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ότι πράγματι τελούσε υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ενώ εδώ και μήνες η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου παρίστανε την ανήξερη.