MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Blackstone: Η Ευρωζώνη κινδυνεύει να «ιαπωνοποιηθεί», δηλαδή να έχει χαμηλή ανάπτυξη και αποπληθωρισμό

Η Ευρώπη κινδυνεύει να ζήσει ότι η οικονομία της Ιαπωνίας πριν από 25 χρόνια, όταν εφαρμόζοντας διάφορα QE, μηδενικά ποσοστά και αρνητικούς συντελεστές από το 1982, έζησε «χαμένες δεκαετίες» με χαμηλή ανάπτυξη και αποπληθωρισμό

Η οικονομία της Ευρωζώνης κινδυνεύει να εισέλθει σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής στασιμότητας, παρόμοια με εκείνη της Ιαπωνίας, εκτός αν οι κυβερνήσεις χορηγήσουν δημοσιονομικά κίνητρα, σύμφωνα με τον CEO της Blackstone Stephen Schwarzman.

Με αφορμή την πρόσφατη πολιτική απόφαση της ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε ένα νέο ουσιαστικό πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και μείωσε περαιτέρω το βασικό της επιτόκιο κατά 10 μονάδες βάσης στο -0,5%, που αποτελεί νέο χαμηλό ρεκόρ, ο Schwarzman είπε στο CNBC σήμερα 7/10, ότι τα αρνητικά επιτόκια στην Ευρώπη καθιστούσαν όλο και πιο δύσκολο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να κερδίζουν χρήματα.

Το "ξεχασμένο" πόρισμα της Βουλής των Ελληνων του 1993 για το δημογραφικό: Τι έλεγαν τότε για τη λαθρομετανάστευση

Η Τράπεζα Ιδεών (tideon.org) έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της το Πόρισμα το 1993 της Βουλής των Ελλήνων για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και διατύπωση προτάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του. Το προεδρείο της διακομματικής επιτροπής για την ευθύνη της μελέτης είχε Πρόεδρο το Βασίλειο Σωτηρόπουλο (Βουλευτής Αργολίδας Νέας Δημοκρατίας), Αντιπρόεδρο το Βασίλειο Γερανίδης (Βουλευτής Β΄ Θεσ/νίκης ΠΑΣΟΚ) και Γραμματέα το Μανόλης Δρεττάκης (Βουλευτής Α΄ Αθηνών Συνασπισμού).

Το Πόρισμα δημοσιεύθηκε το Φεβρουάριο του 1993 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ανάμεσα στα όσα επισημαίνει, παραθέτουμε τα εξής: 

Καλεντερίδης : Ξυπνάτε, δεν είναι «μεταναστευτικό» αλλά επιχείρηση αποδυνάμωσης της κυβέρνησης, για να γίνει του «χεριού» του Ερντογάν – Αυτό είναι το «όπλο» για …

…. να κοπούν με μαχαίρι οι ροές

Βρίσκουν και τα κάνουν – Ιδού η λύση για το Μεταναστευτικό

Σάββας Καλεντερίδης

Ένα πρόβλημα δεν μπορείς να το λύσεις, αν δεν το ορίσεις.

Το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και αποτελεί πλέον ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της Τουρκίας, μετά την εγκληματική από κάθε άποψη –ανθρωπιστική και εθνική– απόφαση των Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου να ανοίξουν τα σύνορα και να καταστήσουν την Ελλάδα την πλέον ελκυστική χώρα του κόσμου για τα κυκλώματα και τις εγκληματικές συμμορίες που διακινούν και «υπερασπίζονται» τα δικαιώματα αλλοδαπών που επιθυμούν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.