MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Κ.Φαρσαλινός για νέα μέτρα: «Καμία σχέση με την δημόσια υγεία - Οι συμμετέχοντες στο έκτρωμα θα έπρεπε να παραιτηθούν»

( John.k - Οι Ναζί είχαν μια φράση, που κάλυπτε όλες τις καταχρήσεις από το κράτος :  für ihre sicherheit (Είναι για την ασφάλεια σου ) ) 
 
Μιλά για «κράτος-τρομοκράτη»
 
Οι σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις μεταξύ μερίδας επιστημόνων.

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, MD, MPH, ιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην Ελλάδα αναφορικά με τα όσα ανακοινώθηκαν υπήρξε "καταπέλτης" σε ρ/σ.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή, ύπουλη επίθεση απέναντι στην κοινωνία. Μιλάμε για έναν εκβιασμό, για ανθρώπους που επιδεικνύουν πρωτοφανές μίσος για την κοινωνία, μίσος για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» είπε αναφερομένους στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6.


Όποιος συμμετέχει σε αυτό το έκτρωμα είπε θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

«Πρόκειται για ένα πολιτικό όργιο άνευ προηγουμένου.Το ζήτημα δεν είναι επιστημονικό είναι πολιτικό. Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με την δημόσια υγεία. Είναι τιμωρητικά μέτρα. Λυπάμαι που χρησιμοποιούνται επιστήμονες για αυτό το έκτρωμα» είπε.

Ο χάρτης της NASA που δήθεν δείχνει τον πλανήτη να φλέγεται!

Πριν τρεις εβδομάδες, όταν ξεκίνησαν να ξεσπάνε οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, άρχισε να ακούγεται δειλά-δειλά από τα χείλη επισήμων, η αιτία. Ο ένας κυβερνητικός έδινε την σκυτάλη στον επόμενο, για να μας πείσουν ότι όλη αυτή η καταστροφή οφείλεται στην “Kλιματική Aλλαγή”, στην “υπερθέρμανση του πλανήτη”. Με άλλα λόγια, δεν φταίει η κυβέρνηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά ο πλανήτης που μας τιμωρεί! Αυτά άλλωστε είπε και ο Πρωθυπουργός στα διαγγέλματά του! Σαν απόδειξη, μάλιστα, στα social media και σε παραδοσιακά ΜΜΕ έκανε την εμφάνισή του ένας διαδραστικός χάρτης της NASA.


Αν δεις με την πρώτη ματιά αυτό τον χάρτη, είναι σαν να έχει αρπάξει φωτιά ολάκερος ο πλανήτης, σαν να καιγόμαστε απ’ άκρη σ’ άκρη! Πρόκειται για μεγάλο παραμύθι! Ας δούμε πρώτα, τον εν λόγω χάρτη, τον οποίο παρουσίασαν και τα μεγαλύτερης κυκλοφορίας sites στην Ελλάδα:

Γ.Ιωαννίδης: «Οι εμβολιασμένοι θα διακινούν την πανδημία και θα μολύνουν ανεμβολίαστους - Θα φτάσουμε 20.000 νεκρούς»!

«Καταστροφικά τα lockdowns - Δεν είναι πανάκεια τα εμβόλια»


Την επανεμφάνιση του έκανε ο κορυφαίος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γιάννης Ιωαννίδης. Ο καθηγητής μίλησε τόσο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα μέτρα που αναμένεται αν ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση, για την τρίτη δόση, για τον εμβολιασμό παιδιών, αλλά και για τις φωτιές.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τονίζοντας πως πρέπει να εμβολιαστούν οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι, αλλά η υποχρεωτικότητα ουσιαστικά θα έχει αρνητικά αποτελέσματα.

«Είναι η σωστή κίνηση να εμβολιάζεται κάποιος που εργάζεται σε υπηρεσίες υγείας. Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί έχουν επιχειρήματα. Είναι λάθος να τους διώξουμε από το σύστημα υγείας. Εάν χάσουμε ένα 20-30% θα βρεθούμε ακόμα σε πιο δύσκολη θέση».

ΟΑΕΔ: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο

ΟΑΕΔ: Aύξηση σημείωσε η ανεργία τον Ιούλιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούνιο
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού, κατά 53.539 ( 5.64%) αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι και έφτασαν 1.002.261 έναντι 948.722 τον Ιούνιο και έναντι 1.095.997 τον περυσινό Ιούλιο.
 
Αρνητικό στοιχείο είναι το σταθερά μεγάλο ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων που έφτασε και αυτό το μήνα το 58,30%.
 
Οι άνδρες άνεργοι ανέρχονται σε 323.321 (ποσοστό 33,23%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 649.660 (ποσοστό 66,77%).