MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Νότης Μαριάς: Δουλειά μέχρι τα 74 το μήνυμα από το Πόρτο

Μετά την Απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης που αποκαλύψαμε το Δεκέμβριο τώρα έρχεται με απόφαση του Ντράγκι και της παρέας του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Πόρτο και αύξηση του εργασιακού βίου μέχρι τα 74 έτη

Δουλειά μέχρι τα 74 μας εξασφάλισε ο Κυριάκος

Έρχεται εργασιακός μεσαίωνας με δόλωμα τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που όμως θα καταλήξουν στη Γερμανική Ευρώπη

Διάλυση εργασιακού και ασφαλιστικού φέρνει πανευρωπαϊκά η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο

Η Κοινωνική ατζέντα της ΕΕ ξεκάρφωμα με στόχο την επιβολή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου


Μεσσιανισμός: Ελπίδα ή πλάνη;

«Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από σωτήρες».
Το κύρος της θέσης αυτής, που ενέχει στοιχεία αξιώματος, επιβεβαιώνεται καθημερινά από ανθρώπους, λαούς ή έθνη που αναζητούν την πρόοδο και τη σωτηρία τους σε πρόσωπα ή δυνάμεις έξω από αυτούς. Η προσμονή, όμως, και η ελπίδα για ατομική ή εθνική ανάταση ή σωτηρία, όταν εγκλωβίζονται στη λατρεία μιας ιδέας ή προσώπου, τότε συνυφαίνουν το περιεχόμενο μιας συμπεριφοράς, γνωστής ως μεσσιανισμός.


Ο μεσσιανισμός ως φαινόμενο βαδίζει παράλληλα με τον άνθρωπο και την ιστορία των εθνών. Σταθερή παράμετρος του φαινομένου στη διαχρονικότητά του ο χρόνος και ιδιαίτερα το μέλλον. Κι αυτό γιατί το μέλλον αποτελούσε κι αποτελεί μέχρι και σήμερα τον μεγάλο άγνωστο για τον άνθρωπο. Τις προοπτικές και τη διαχείρισή του οι άνθρωποι και οι λαοί την πραγματώνουν άλλοτε με την σκληρή προσπάθεια και την εργασία, άλλοτε την εναποθέτουν στην εξουσία της τύχης και των φυσικών δυνάμεων και άλλοτε στις ικανότητες και τη δύναμη ενός ανθρώπου.