MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.

Πληροφορούμαστε ότι τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων ανέβηκαν κατά 10% μέσα σε λίγες μόνο ώρες εξ αιτίας της Ιταλικής περίπτωσης.

Πολυετείς λαϊκές θυσίες και εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού, προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ιδιωτών τοκογλύφων - “αγορών” ώστε να κατέβουν τα επιτόκια δανεισμού για λίγες μονάδες, χάνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Στα δίχτυα των αγορών

Το χρέος είναι συνώνυμο με τη σκλαβιά, παρέχοντας αυτόματα την απόλυτη, μοναρχική εξουσία στο χρηματοπιστωτικό κτήνος – ενώ καταργεί τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία μίας χώρας, όπως επίσης τις ατομικές ελευθερίες των ανθρώπων.

Ανάλυση 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που διαπιστώνοντας το ιταλικό πραξικόπημα, αναρωτήθηκαν εάν κάτι τέτοιο είναι επιτρεπτό στις Δημοκρατίες. Προφανώς αδυνατούν να κατανοήσουν ότι, το χρέος είναι συνώνυμο με τη σκλαβιά – ειδικά όταν υπερβαίνει κάποιο συγκεκριμένο ύψος. Δυστυχώς δε, όσον αφορά την Ιταλία, δεν γνωρίζουν πως είναι υποχρεωμένη να ανακυκλώνει κάθε χρόνο περί τα 250 δις € – δηλαδή, να δανείζεται από τις αγορές ετήσια το ποσόν αυτό, απλά και μόνο για να πληρώνει τα προηγούμενα χρέη της. 

Αυτές είναι 13 πόλεις που θα γίνουν συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία στις 6 Ιουνίου

Tις δεκατρείς μακεδονικές πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις την επόμενη Τετάρτη ανακοίνωσε με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Η Επιτροπή Αγώνα στην ανακοίνωση της ασκεί δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι αγνοούν την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να προβεί σε δημοψήφισμα.

Παγκόσμια έκρηξη: Αν σκάσει η Ιταλία δεν θα σωθεί ούτε η Γερμανία Τι λέει Γερμανός αναλυτής

Παγκόσμια έκρηξη: Αν σκάσει η Ιταλία δεν θα σωθεί ούτε η Γερμανία Τι λέει Γερμανός αναλυτής 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Focus ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας Μαρσέλ Φράτσερ έδωσε την πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης στην Ιταλία και πώς μπορεί να επηρεάσει τη Γερμανική και κατ” επέκταση την Ευρωπαϊκή οικονομία.

Δήλωσε ότι η πολιτική κρίση στην Ιταλία είναι πολύ σοβαρή απειλή για τη Γερμανική οικονομία διότι η Ιταλία είναι τόσο μεγάλη και σημαντική που μπορεί να συμπαρασύρει και τη Γερμανία σε μια δίνη ιδιαίτερα βαθιάς ύφεσης χωρίς προηγούμενο. 

Καζάνι που βράζει η Ιταλία: Εξοργισμένοι οι Ιταλοί – Απειλές κατά Ματαρέλα – Να επέμβει ο στρατός

Καζάνι που βράζει η Ιταλία: Εξοργισμένοι οι Ιταλοί – Απειλές κατά Ματαρέλα – Να επέμβει ο στρατός – Η Γερμανία ακυρώνει τη βούληση των Ιταλών 

Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου για την παρέμβαση του προέδρου στο σχηματισμό κυβέρνησης και την κρίση που ακολούθησε.

Στο Βορρά έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων. Οι δήμαρχοι της Λομβαρδίας απέσυραν φωτογραφίες του προέδρου Ματαρέλα και στο Τορίνο πλήθος συγκεντρωμένων φώναζαν για σκάνδαλο και πραξικόπημα από μεριάς των τεχνοκρατών της ΕΕ που ακυρώνει τη βούληση του Ιταλικού λαού. Κάποιοι μάλιστα έκαναν λόγο για ανάγκη ακραίων αντίμετρων, όπως πχ την επέμβαση του στρατού.