MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Απίστευτο σενάριο Bloomberg – Έκανε 1 εκατ. προσομοιώσεις για να αποδείξει ότι οι ΗΠΑ θα χρεοκοπήσουν όπως η Ελλάδα

Στο 88% των προσομοιώσεων, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ βρίσκεται σε μη βιώσιμη πορεία — που ορίζεται ως αύξηση κατά την επόμενη δεκαετία 
 
Χρειάστηκαν… ένα εκατ. προσομοιώσεις για να αποδείξει το πρακτορείο Bloomberg ότι οι ΗΠΑ οδεύουν άμεσα σε κρίση χρέους.
 
Άλλωστε, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προειδοποίησε στις τελευταίες του προβλέψεις ότι το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ βρίσκεται σε τροχιά να αυξηθεί από το 97% του ΑΕΠ πέρυσι στο 116% έως το 2034 — υψηλότερο ακόμη και από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
 

Τουρκία η επόμενη μέρα για τον Ερντογάν! Η ρεαλιστική ανάλυση από τον Δρ Δημ. Σταθακόπουλο

Τι σημαίνει για το καθεστώς Ερντογάν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία; Πρόκειται όντως για την αρχή της αποδόμησης του Ερντογάν; Ή μήπως είναι μια ακόμη «διαχειρίσιμη ήττα» για τον Τούρκο πρόεδρο; Ποια είναι τα σχέδια του; Ποιοι οι πιθανοί διάδοχοι του; Μήπως το σύστημα Ερντογάν δώσει κάποια στιγμή χρίσμα ,μαζί με ένα κομμάτι των Κεμαλιστών στον Ιμάμογλου;
 
Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος απαντά σε όλα ,πάντα με ρεαλισμό και σοβαρότητα κι όχι με βάση όσα θα θέλαμε να συμβαίνουν στην Τουρκία.