MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Επιβεβαιώνει μέσω… διευκρινίσεων η ΔΕΗ τις αυξήσεις στα τιμολόγια

Νέο σοκ για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος από τις αυξήσεις που ανακοίνωσε στα μουλωχτά χθες η επιχείρηση, εν μέσω τραγικής ενεργειακής κρίσης και κρίσης ακρίβειας.


Η ΔΕΗ, με σημερινή της ανακοίνωση, επιχείρησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα, δίνοντας διευκρινίσεις οι οποίες… επιβεβαιώνουν τις αυξήσεις για όσους επιλέξουν να μπουν στα προγράμματα ΔΕΗ myHome Online, ΔΕΗ myHome Enter και ΔΕΗ myHome Enter+.

Φίλης Γ.: Θα γίνει τελικά ο αγωγός EASTMED;

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika για τις τελευταίες εξελίξεις στην κατασκευή του αγωγού EASTMED μετά και τις δηλώσεις Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (11-04-2022 / parapolitika.gr).


Όπως είπε ο κ. Φίλης δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ο αγωγός Eastmed να μην γίνει. Το κρίσιμο σημείο των Αμερικανών δεν είναι ότι θέλουνε να "ρίξουν" την Κύπρο ή να την Ελλάδα αλλά να θέλουν να απεξαρτήσουν ενεργειακά την Τουρκία από τη Ρωσία.

Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι εάν επιβιώσουμε του κινδύνου ενός ολοκληρωτικού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ και οδηγηθούμε στο καλό σενάριο ενός ψυχρού πολέμου, τότε θα γίνουν αγωγοί περισσότεροι του ενός.

Exθροί του κράτους οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα

Κώστας Ζαφειρόπουλος
 
Επί 2,5 μήνες παρακολουθούνταν το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, στο οποίο είχε εγκατασταθεί το πανάκριβο κακόβουλο λογισμικό Predator της εταιρείας Cytrox που χρησιμοποιείται από μυστικές υπηρεσίες και αρχές επιβολής του νόμου ● Μια υπόθεση με πλούσιο παρελθόν και πώς συνδυάζεται με την αντισυνταγματική τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που άλλαξε τους κανόνες για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών

Μέχρι χθες, γνωρίζαμε πως η χώρα μας βυθίζεται στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου (2021) και βρίσκεται πλέον κάτω από την Πολωνία και τη Μογγολία (70ή σε σύνολο 180 χωρών), βάσει της ετήσιας έκθεσης των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα».