MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

«Ξύλο της αρκούδας» – Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και ο γιος του περιέγραψαν τι έζησαν στα χέρια των αστυνομικών

«Eίδα τον 56χρονο πατέρα μου να τρώει κλοτσιά με το πάνω μέρος της μπότας στο κεφάλι»
 
Τον εφιάλτη που έζησαν τον Δεκέμβριο του 2019 περιέγραψαν, χθες, στο δικαστήριο κατά τις απολογίες τους ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και ο γιος του.
 
«Ξυπνήσαμε από φασαρία, χαμό, ένταση και καπνούς. Ηταν τρομακτική επιχείρηση, είχαν έναν τροχό που τάχα μου δεν έπαιρνε μπροστά, για να μπουν από την άλλη πλευρά. Απομάκρυνα το αυτοκίνητο και επιστρέφοντας είδα βροχή από αντικείμενα επικίνδυνα, αισθανόσουν ότι οι αστυνομικοί κινδυνεύουν» σημείωσε ο σκηνοθέτης και συνέχισε την περιγραφή.
 

Βαθιά δημοκρατική κρίση στις ΗΠΑ

«Δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε τη δημοκρατία δεδομένη».
 
Η δήλωση την περασμένη Πέμπτη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να ακουγόταν υπερβολική από ορισμένους, αν οι πάνω από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους στις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές της χώρας δεν αρνιόντουσαν ή εξέφραζαν αμφιβολίες για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.
 
Στις αυριανές εκλογές κρίνονται το σύνολο των εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων, το ένα τρίτο των εδρών της Γερουσίας, οι θώκοι κυβερνητών και τοπικών αιρετών.
 

Άρθρο – κόλαφος του Αλέξη Παπαχελά: «Η χώρα προδόθηκε…»

Με ένα συγκλονιστικό άρθρο – παρέμβαση του διευθυντή της Καθημερινής δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά, φαίνεται ότι έρχεται η αρχή του τέλους στην πολιτική καριέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανοίγει η πόρτα για το ειδικό δικαστήριο.
 
Η αναφορά στο θέμα των υποκλοπών, η αποστροφή του κειμένου όπου αναφέρει τους πολιτικούς που προτιμούν να βγαίνουν selfie από το να υπηρετούν την πατρίδαν, η απαίτηση για κάθαρση επειδή ο πήχης πρέπει να κρατηθεί ψηλά και να μην υποταχθούμε στην σήψη, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.
 
Ο Αλέξης Παπαχελάς σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento υπήρξε επίσης θύμα των παρακολουθήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.