MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Ο μύθος της προστασίας της μάσκας καταρρέει - Τα 6 γραφήματα που το αποδεικνύουν

Η πλειοψηφία των πολιτικών εγκατέλειψε γρήγορα τους περισσότερους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID 
 
Όταν το CDC άλλαξε την καθοδήγησή του τον Μάιο για να πει ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζονται πλέον μάσκες, πολλοί στο ευρύ κοινό θεώρησαν ότι σήμανε το τέλος της πανδημίας.

Η πλειοψηφία των πολιτικών εγκατέλειψε γρήγορα τους περισσότερους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID, επειδή οι μάσκες ήταν η ορατή υπενθύμιση ότι ο κόσμος «βρισκόταν εν μέσω πανδημίας». 
 
Αλλά η συνέχεια έδειξε ότι ήταν άκρως λανθασμένη μια τέτοια πολιτική. 
 

Οι κρυάδες της Παγώνη……!!

Η κρυάδα της Παγώνη: « οι μη γιατροί δεν μπορούν να έχουν απόψεις για ιατρικά θέματα.” Με την ίδια λογική ούτε οι πολίτες μπορούν να έχουν άποψη για πολιτικά θέματα αφού δεν είναι πολιτικοί οπότε προς τι η ψήφος. Καταργείστε τα όλα ήδη έχετε καταργήσει το μισό Σύνταγμα και τ΄ατομικά συλλογικά αλλά κι Ανθρώπινα Δικαιώματα συλλήβδην..


Ένας θεατής δεν μπορεί να έχει άποψη για ένα έργο γιατί δεν είναι σκηνοθέτης ένας αναγνώστης δεν μπορεί να έχει άποψη για ένα βιβλίο γιατί δεν είναι συγγραφέας ένας νέος δεν μπορεί να έχει άποψη για ένα μουσικό κομμάτι γιατί δεν είναι μουσικός ένας φιλότεχνος δεν μπορεί να έχει άποψη για έναν πίνακα γιατί δεν είναι ιστορικός τέχνης ένας μαθητής δεν μπορεί να έχει άποψη γιατί δεν είναι δάσκαλος και εις τη νιοστή.

«Πεθαίνω σαν χώρα»!

Του Βασίλη Στοϊλόπουλου


Αλήθεια, οι επτά εικονιζόμενοι ποιανής χώρας την πολιτική τάξη εκπροσωπούν; Και μάλιστα την λεγόμενη «ημέρα της αποκατάστασης της δημοκρατίας» της; Το όλο σκηνικό μοιάζει πάντως περισσότερο με κάποιο πολυτελές καφενείο κάποιων αραχτών που τους λείπει μόνο ο «ναργιλές».

Κι ύστερα η αξιότιμη κυρία πρόεδρος, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης αυτής της συμβολικής ημέρας που θα έπρεπε να ενώνει όλους τους Έλληνες, ποιους νομίζει πως εκπροσωπεί; Τόση απέχθεια πια για το εθνικό σύμβολο και ότι ενώνει το ελληνικό έθνος και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς; Ή μήπως αισθάνεται περισσότερο σαν επικεφαλής κάποιας ομάδας δικαιωματιστών και «κατατρεγμένων» που ζητούν προνόμια; 
 

Η Ελλάδα προ των πυλών του χάους

Η κατάσταση της χώρας μας είναι ασφαλώς καταθλιπτική και στενοχωρεί τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο Πολίτη που ενδιαφέρεται για την πατρίδα του, για τα παιδιά του και για τον εαυτό του – χωρίς ιδιοτέλεια ή άλλου είδους συμφεροντολογικές επιδιώξεις. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζει πως οι επόμενες παγκόσμιες κρίσεις, η χρηματοπιστωτική, η μεταναστευτική και ενδεχομένως μία νέα υγειονομική, είναι προ των πυλών – ενώ η Ελλάδα είναι η πιο ανοχύρωτη χώρα της Δύσης, με ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο, με τεράστια χρέη, με προβλήματα σε όλους τους τομείς και με την κοινωνία της στο απροχώρητο. Εν τούτοις, η θλίψη και η στενοχώρια δεν προσφέρουν τίποτα στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας – ούτε οι διαπιστώσεις τέτοιων κειμένων που απλά περιγράφουν τη σκοτεινή πραγματικότητα. Δεν προσφέρει ούτε η χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση υποχείριο της Γερμανίας, με διατεταγμένα ΜΜΕ που πληρώνονται/χρηματίζονται αδρά – ούτε ο έλεγχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δρομολογείται, για να φιμωθούν οι αντίθετες φωνές και για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. Αυτό που θα χρειαζόταν η Ελλάδα είναι πράξεις – όπως η σύσταση μία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στελεχωμένης με τους πλέον κατάλληλους Έλληνες. Υπάρχει όμως και εδώ ένα αδιέξοδο, εάν θέλει να είναι κανείς ρεαλιστής: το ότι τα τρία μεγαλύτερα κόμματα (Τρόικα Εσωτερικού), ως υπηρέτες των ξένων, καθώς επίσης ως συνένοχα των μνημονίων, της ενδοτικής υποθήκευσης της χώρας, της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος της, επιμένουν πως η λύση είναι το πρόβλημα. Δηλαδή η συνέχιση των μνημονίων, η εθελοδουλία, καθώς επίσης η σπατάλη με δανεισμό – έναντι ανταλλαγμάτων ακόμη και εθνικής κυριαρχίας, εδαφικών και θαλασσίων.


Η Μεγάλη Επαναφορά και Ελλάδα (Γ) – Κοινωνική Επαναφορά

– του Παναγιώτη Χατζηπλή 
 
Το βιβλίο «COVID-19: The Great Reset» (η Μεγάλη Επανεκκίνηση) παρέχει επίσης προτάσεις για την Επαναφορά της Κοινωνίας μετά την πανδημία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει (κεφ 1.3). Θεωρείται ότι η πανδημία θα δημιουργήσει κοινωνική αναταραχή που ίσως να κρατήσει για πολλά χρόνια. (Σημ. κάποιοι παρατηρούν δε ότι η πανδημία ανέκοψε το κίνημα αναταραχών που υπήρχε διεθνώς (Χονκ Κονγκ, κίτρινα γιλέκα στην Γαλλία, για την οικονομία στην Χιλή, για το μεταναστευτικό στην Γερμανία κ.α) αν είναι σύμπτωση ή προμελετημένο άπτεται στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας.) Το πιο άμεσο και εμφανές αποτέλεσμα θα είναι η οργή για εκείνες τις κυβερνήσεις που θα αποδειχθούν ανεπαρκείς στην διαχείριση της πανδημίας. Σίγουρα η ανέχεια και η απελπισία θα φέρει αναταραχή. 
 

Πριν παρθούν μέτρα κατά των ανεμβολίαστων στην Ελλάδα, θα πρέπει να απαντηθούν πρώτα και αξιόπιστα 10 ερωτήσεις

Γιατί δεν υπάρχει καταγραφή θανάτων και άλλων σοβαρών παρενεργειών από τα εμβόλια στην Ελλάδα;… στις ΗΠΑ υπάρχει το σύστημα VAERS… στην Ελλάδα απλά ισχύει αποσιωπήστε ότι μας χαλάει το αφήγημα


Η ελληνική κυβέρνηση, παρασυρόμενη από την ομάδα επιστημόνων ή ομάδα βιοηθικής αλλά και μιμούμενη τα μέτρα σε άλλες χώρες σχεδιάζει να εντείνει τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, μια συνταγή που έως τώρα έχει αποτύχει γιατί πουθενά δεν τηρούνται τα θεσπιζόμενα μέτρα.
 
Οι έλληνες ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων, όπως και οι γάλλοι αλλά οι καταστηματάρχες στην Νέα Υόρκη δηλώνουν εμείς δεν θέλουμε, ούτε μπορούμε να υποκαταστήσουμε τους ελέγχους.
 
Τα μέτρα διαχωρισμού της κοινωνίας έχουν αποτύχει, δεν τηρούνται πουθενά και εδώ εγείρονται θέματα.