MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Όταν η κυβέρνηση πιέζει τις τοπικές κοινωνίες να αυτοκτονήσουν

Μπορεί η κυβέρνηση να προχωράει ακάθεκτη στη δημιουργία υπερδομών στα νησιά και στον Έβρο, έχοντας τις πλάτες της ΕΕ, ωστόσο της λείπει η έγκριση από τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό φάνηκε καθαρά και από τις έντονες λαϊκές αντιδράσεις που συνάντησε ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης στον Έβρο, όπου –σύμφωνα με καταγγελία παράγοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν διαψεύστηκε– έφτασε να απειλήσει τους κατοίκους ότι θα τους στείλει 10.000 μετανάστες!


Η κυβέρνηση προχωράει παρ' ότι δεν υπάρχει η παραμικρή θετική απόφαση από τις τοπικές κοινωνίες. Μην ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τα Δημοτικά Συμβούλια στα νησιά, όπως και στον Έβρο, έχουν λάβει αρνητικές αποφάσεις. Γι' αυτό η κυβέρνηση εγκαινίασε μια τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια να πείσει για την ανάγκη των υπερδομών, παίζοντας με τις... λέξεις.

Ο Μηταράκης απείλησε τους Εβρίτες ότι θα τους στείλει 10.000 μετανάστες

Επεισοδιακή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Εβρίτες στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή για διήμερη επίσκεψη. Με μνήμες από την ένταση που προκλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν εκδηλώθηκε συντονισμένη και υποκινούμενη από την Τουρκία απόπειρα μαζικής εισβολής μεταναστών, κάτοικοι της Ορεστιάδας βγήκαν στους δρόμους αντιδρώντας στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής, που προωθεί το υπουργείο.


Ο Νότης Μηταράκης έφτασε στην Ορεστιάδα αργά το μεσημέρι της Δευτέρας και κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μαυρίδη. Στην ίδια συνάντηση μετείχαν και εκπρόσωποι της "Επιτροπής Αγώνα" που τάσσεται κατά της επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, στην περιοχή Φυλάκιο.
 

Οι τρεις παράλληλοι πόλεμοι της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και ο εγχώριος Δούρειος Ίππος

Στο προηγούμενο άρθρο του στο SLpress.gr ο γράφων αναφέρθηκε στον μηχανισμό του υβριδικού πολέμου που εφαρμόζει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας. Ωστόσο, ο πιο σωστός όρος για να χαρακτηρίσουμε την στρατηγική της Άγκυρας θα ήταν μάλλον το δόγμα των "τριών πολέμων" που εφαρμόζει από το 2003 και η Κίνα.


Εδώ και καιρό η Τουρκία αντιγράφει, σχεδόν κατά γράμμα, τις μεθόδους της Κίνας στη Νότιο Σινική Θάλασσα και προσπαθεί να της επιβάλλει στο Αιγαίο. Εξ ού και το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας", το οποίο βασίζεται στις κινεζικές αντιλήψεις περί "γαλάζιου εδάφους". Η μόνη διαφορά, όπως πρώτος έχει επισημάνει ο στρατηγικός αναλυτής Ζαχαρίας Μίχας, είναι ότι ενώ η Κίνα προσπαθεί να δημιουργήσει νησιά εκεί που δεν υπάρχουν και εν συνεχεία να επιβάλει με βάση αυτά την κυριαρχία της στη Νότιο Σινική Θάλασσα, η Τουρκία, αντιθέτως, επιχειρεί να "βυθίσει" τα ελληνικά νησιά.

Η παγκόσμια κρίση της Κορώνα

Λέγεται πως ο ιός είναι υπεύθυνος για όλα όσα οδυνηρά συμβαίνουν στον πλανήτη – όπως για το κύμα των πτωχεύσεων και για την άνοδο της ανεργίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα, αφού δεν υπάρχει καμία αιτιώδης σχέση μεταξύ του μικροσκοπικού ιού SARS-2 και των οικονομικών μεταβλητών. Αντίθετα, πίσω από τον ενορχηστρωμένο πανικό που συνέβαλε στην αποσταθεροποίηση της πραγματικής οικονομίας παγκοσμίως, κρύβονται οι πανίσχυρες ελίτ – οι οποίες όχι μόνο δεν έχασαν τα χρήματα τους στο κραχ των χρηματιστηρίων που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2020, αλλά τα πολλαπλασίασαν αφού έκτοτε η φούσκα έγινε πολύ μεγαλύτερη. Είναι άλλωστε κάτι περισσότερο από τεκμηριωμένο πως το 2020 έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα επάνω στην παγκόσμια ιστορία – συνοδευόμενη από μία διαδικασία κλιμάκωσης της φτώχειας διεθνώς. Εκτός αυτού βρέθηκαν νέοι τρόποι αύξησης του πλούτου των ήδη υπερπλουσίων – μεταξύ των οποίων οι υποχρεωτικοί άμεσα ή έμμεσα εμβολιασμοί και οι ψηφιακές ταυτότητες που θα καταστήσουν πολύ πιο εύκολη την επιβολή του Μεγάλου Αδελφού. Όποιος ενδιαφέρεται τώρα για περισσότερες αποδείξεις, οφείλει να διαβάσει το βιβλίο του M. Chossudovsky – τονίζοντας πως είναι εξουθενωτικό να κολυμπάει κανείς ενάντια στο κύμα που έχει δημιουργηθεί υπέρ των κλειδωμάτων λόγω της «πανδημίας», ενώ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πνιγεί. Από ποιους; Αφενός μεν από τους γραφικούς οπαδούς θεωριών συνωμοσίας που άθελα τους τον «στιγματίζουν», αφετέρου από τους «λογικούς» και «αντικειμενικούς» κριτές – οι οποίοι προτιμούν τη σιγουριά των «συστημικών αντιλήψεων», κατηγορώντας αυθαίρετα όσους αμφιβάλλουν. Για παράδειγμα, ειρωνικά ως ανόητους «αντιεμβολιαστές» αυτού που εκφράζουν το αυτονόητο: το ότι έχουν επιφυλάξεις δηλαδή για ένα εμβόλιο που δεν δοκιμάσθηκε τουλάχιστον για τρία χρόνια, που δεν έχουν ερευνηθεί οι παρενέργειες του κοκ.