MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Γεωπολιτική Κρίση με φόντο το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό

- Η κρίση στον Έβρο με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, «πεσκέσι» από τον ασύμμετρο εκβιασμό - απειλή του Ερντογάν, μετά τις πολυσύνθετες εξελίξεις στη Συρία. - Η στάση της Ε.Ε. στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και ο ρόλος που θέλει να επιφυλάξει στην Ελλάδα. 
- Ο σχεδιασμός μετά την αλλαγή των συνθηκών του Δουβλίνου με βάση τις Γερμανικές προτάσεις και η τάση για περίκλειστη Κεντρική Ευρώπη. Η«παγίδα» Ερντογάν και πως και που πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα. 
- Η στρατηγική σχεδιασμένων προκλήσεων της Τουρκίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο Ερντογάν δημιουργεί κρίση, οι Ευρωπαίοι …βλέπουν, ο Τραμπ ίσως και να ενθαρρύνει, η Ελλάδα αντιστέκεται…

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,
Ντόναλντ Τραμπ στο Όβαλ Όφις. EPA, JIM LO SCALZO

Το έχουμε πει άπειρες φορές αλλά οι παροικούντες στο κράτος των Αθηνών, δεν δύνανται να αντιληφθούν την πραγματικότητα: ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι μία σχιζοφρενική κατάσταση, ένας πολύ απρόβλεπτος ηγέτης, τον οποίο δεν είναι εύκολο, ούτε να αναλύσουμε, ούτε να ψυχολογήσουμε.

Ιδιαίτερα όταν του αυξάνει στα ύψη το “εγώ” του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ… Που τις πλείστες φορές δεν αντιλαμβάνεται καν ότι τους αυταρχικούς ηγέτες δεν τους ανυψώνεις, αλλά προσπαθείς και τους κονταίνεις…

Το χάος της ελληνικής οικονομίας

Η 13η σύνταξη καταργείται λόγω της απόφασης του ΣΤΕ για τα αναδρομικά. Το μαξιλάρι είναι τα 9,5 δις € του μνημονίου 3 συν τα swaps από τις αποταμιεύσεις των οργανισμών του δημοσίου που δανείζεται το κράτος – οι οποίες ανακυκλούμενες απεικονίζονται στα περίπου 700 δις € του προϋπολογισμού! Ο απόλυτος παραλογισμός.

“Βραδύτερη κατά 0,1% σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού ήταν τελικά η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2019. Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ το 2019 αυξήθηκε κατά 1,9% έναντι πρόβλεψης στον Προϋπολογισμό για άνοδο κατά 2%.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Δημοσιονομικό Συμβούλιο προέβλεψε ανάπτυξη κατά 2,4% τον προηγούμενο χρόνο, ενώ η Κομισιόν στις χειμερινές της εκτιμήσεις βασίζεται σε ρυθμό ανόδου του ΑΕΠ κατά 2,2%. 

Ποιος είναι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, που έστειλε 1000 κομάντος στον Έβρο - Άνθρωπος που συντονίζει το… Τον ξεβρακώνει ο Σάββας Καλεντερίδης

Ποιος είναι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, που ανέλαβε τη διαχείρηση της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Θράκη και έχει ως στόχο την κατάλυση των συνόρων και την εισβολή στην Ελλάδα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.


Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1969, με καταγωγή από την Τραπεζούντα, όπους, όπως είναι γνωστό, η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι ελληνικής καταγωγής εξισλαμισθέντες πολίτες της Τουρκίας.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης και ασχολήθηκε με το χρηματιστήριο και το εμπόριο.