MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος εμπόρων Θεσ/νίκης κατά κυβέρνησης: «Μόλις αρθεί το lockdown έρχονται μαζικά λουκέτα - Θέλουν να μας σκοτώσουν!»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, επιβεβαιώνει πως όταν αρθεί το lockdown τα λουκέτα που θα ακολουθήσουν θα είναι μαζικά καθώς η αγορά έχει ξεπεράσει το σημείο σωτηρίας, ενώ άφησε και αιχμές για σκοπιμότητες από πλευράς της κυβέρνησης λέγοντας πως με τα μέτρα που πήρε «ήθελε μια πεθαμένη αγορά», την οποία όπως φαίνεται θα έχει.


«Η αγορά της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χειρότερά της. Ένα κατάστημα ένδυσης μπορεί να χρωστάει έως και τρεις σεζόν, δεν βγαίνουμε πλέον με τα ψίχουλα της κυβέρνησης, μας έχουν τσακίσει», αναφέρει

“Οι νέοι Ηρόστρατοι”-Γράφει ο Δημ.Σταθακόπουλος

Από το fb του Δημ. Σταθακόπουλου 

Εμφανίζονται “άκαπνοι” σαλωνάτοι , μη γνώστες της παράδοσης του τόπου, που ίσως να μην υπηρέτησαν και στρατιωτική θητεία, με θεωρητικά εργαλεία ανάλυσης εκτός ιστορικής πολιτιστικής πραγματικότητας που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τη σερβέτα από το φέσι, το άλογο από το μουλάρι , τη γίδα από το πρόβατο . Που η σχέση τους με τη φύση είναι εκδρομή για κοψίδια, που δεν έχουν κοιμηθεί βρεγμένοι στο έδαφος και μέσα στην ψείρα, που ακούν μπαταριά από καριοφίλι χωρίς βόλι, σε αναπαράστασεις και @@#@ πάνω τους . Που δεν ξέρουν ποιός Άγιος γιορτάζει και που, στις 17 Μαρτίου , που δεν έχουν δει Οθωμανικές πηγές ούτε τα ελληνικά αρχεία καλά καλά και με ύφος περισπούδαστο χωρίς βιβλία δίπλα τους, μας λένε τα φαντασιακά ιδεολογήματά τους ως θέσφατα που πρέπει να πιστέψει το popolo ως την ex officio μόνη αλήθεια. 
 
Προσπαθούν , επικεντρώνοντας στις παθογένειες των αγωνιστών και τα πάθη της φυλής, να καταδειξουν πως αυτοί ως ” επιστήμονες αντικειμενικοί κριτές ” είναι καλύτεροι από τα ” υποκείμενα ” μελέτης ( αγωνιστές) ζητώντας ακαδημαϊκή και κοινωνική δόξα – ηρωοποίηση, εις βάρος των όντως ηρώων ( παρα τα πάθη και τη διχόνοια που είχαν). 
 

Τι λέει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Οι πολιτικές αρχές στην Ελλάδα διαθέτουν αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την διερεύνηση και την τιμωρία καταχρηστικών συμπεριφορών στην αστυνομία, στην ακτοφυλακή και στις Ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας, η οποία καλύπτει το έτος 2020. Παρόλα όμως αυτά, αναγνωρίζεται ότι έχουν υπάρξει φαινόμενα καταχρηστικής συμπεριφοράς, για τα όποια, όμως, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποίησε τους κατάλληλους μηχανισμούς για να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.


«Χάνεται» το ελληνικό αίμα: Αρνητικό ρεκόρ χωρίς προηγούμενο η συρρίκνωση του αριθμού των Ελλήνων στο γένος το 2020!

Οι Έλληνες εξαφανίζονται την ώρα που η κυβέρνηση συμφωνεί για νέους καταυλισμούς αλλοδαπών - Χαριστική βολή στο ελληνικό γένος τα lockdown

Τη μεγαλύτερη μείωσή του υπέστη ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2020! Η συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό από αυτόν που έχει καταγράψει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από το 1932!


Την ίδια στιγμή που η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα 83 εκατ. πληθυσμό, η Ελλάδα έχει συμπιεστεί κάτω από τα 10,5 εκατ. γενικό πληθυσμό με το 1,5 εκατ. από αυτούς να είναι είτε μετανάστες πρώτης γενιάς από τα βαλκανικά κράτη (κυρίως Αλβανοί) που εισήλθαν στην Ελλάδα κυρίως την 20ετία 1990-2010 και πλέον έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες με τα παιδιά τους να έχουν ελληνική υπηκοότητα, αλλά αλβανική καταγωγή ή άλλη βαλκανική καταγωγή, είτε από ασιατικές ή αφρικανικές χώρες.

Κεραυνοί Γιάννη Μάζη: Τι θα έλεγα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη


Ιωάννης Μάζης: Τι θα έλεγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει από τον Τζο Μπάιντεν για να αποδείξει τις καλές προθέσεις του προς την χώρα μας.