MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ιωάννης Μάζης: Οι Αμερικανοί θέλουν να «τελειώσουν» τον Ερντογάν.

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης στην εκπομπή "LEADERS" αναλύει τη στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, την επόμενη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πόσο θα τις επηρεάσει η κρίση μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας και το ενδεχόμενο αλλαγής ισορροπιών στα Βαλκάνια (19-04-2021). 
 

Ελευθερία Τύπου: Η Ελλάδα 24η στους 27 της ΕΕ! Τα στοιχεία της αξιολόγησης

Γράφει ο Νίκος Καρδούλας


Η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2020 μεταξύ 180 χωρών και στην 24η θέση στη ΕΕ μεταξύ 27 χωρών, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 20.04.2021 από τη διεθνή οργάνωση «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα». Η χώρα μας υποχώρησε κατά 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάσταση σε σχέση με το 2019 και το 2018 όπου ήταν 65η.

Ο Δείκτης Ελευθερίας του Τύπου συντάσσεται και δημοσιεύεται κάθε χρόνο από τους «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» σε 180 χώρες παγκοσμίως, με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων για την ελευθερία του τύπου στις χώρες αυτές κατά το προηγούμενο έτος. Στην ουσία ο δείκτης αντικατοπτρίζει το βαθμό ελευθερίας που έχουν οι δημοσιογράφοι, τα πρακτορεία ειδήσεων και οι χρήστες του διαδικτύου σε κάθε χώρα, καθώς και τις προσπάθειες που έγιναν από τις αρχές για να σέβονται και να διασφαλίζουν το σεβασμό για την ελευθερία αυτή.