MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Καθαρή κοροϊδία: Μας «έκοψαν» μέρος των τόκων που ήταν αδύνατον να αποπληρώσουμε!

Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλη απογοήτευση! Αν ήταν κινηματογραφική ταινία, αυτός θα ήταν ο τίτλος της συμφωνίας μεταξύ των δανειστών που επιτεύχθηκε λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα και αφορά το χρέος της Ελλάδας. 

Δεν υπήρξε «κούρεμα», δεν υπήρξε μείωση κεφαλαίου του χρέους, δεν υπήρξε τίποτα που να δίνει την ελπίδα ότι το «flat line» της ελληνικής οικονομίας θα αποκτήσει σε ορατό χρονικό διάστημα χαρακτηριστικά «ελατηρίου».

Απλά μας έκοψαν μέρος των τόκων που έτσι ή αλλιώς ποτέ δεν θα πληρώναμε, γιατί απλά δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε αφού η οικονομία είναι ολοκληρωτικά κατεστραμμένη και θα συνεχίσει για είναι για πολλά χρόνια, χωρίς ορατή έξοδο, σήμερα, σε πεδία ουσιαστικής ανάπτυξης.

Σκληρή λιτότητα ως το 2060: Οι «μαύρες τρύπες» της συμφωνίας

Πέρα από τα κέρδη, όπως η επιμήκυνση των δανείων του EFSF, η συμφωνία έχει και τρωτά σημεία.

Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

- Συνοδεύεται από ένα σκληρό "πρόγραμμα μετα-μνημονιακής παρακολούθησης", όπως βαφτίστηκε από όλους τους αξιωματούχους που έκαναν δηλώσεις τη νύχτα, το οποίο συμπεριλαμβάνει τα μέτρα μείωσης του αφορολόγητου και των συντάξεων και προβλέπει τριμηνιαίες αξιολογήσεις από τους Θεσμούς οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν και νέα μέτρα αν η Ελλάδα αποκλίνει από το στόχο για τη διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% ως το 2022. Το πρόγραμμα αυτό έχει συμπτυχθεί σε ένα κείμενο δύο σελίδων αλλά είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και αναλυτικότερες εκδοχές με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ο ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, με θέμα: ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ “ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ”.

Ομιλητές θα είναι έγκριτοι νομικοί καθώς και οι πρωτεργάτες των Παλλαϊκών συλλαλητηρίων Μιχαήλ Πατσίκας και Όθων Ιακωβίδης. 

Παρέμβαση, μέσω SKYPE, του καθ. Γιώργου Κασιμάτη. 

Η συνέντευξη τύπου θα παραχωρηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 12:00', στην αίθουσα Τύπου της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. 

Ν. Λυγερός: Ανάλυση κρίσιμων στοιχείων για την Συμφωνία για το Σκοπιανό

Ν. Λυγερός: Ανάλυση κρίσιμων στοιχείων για την Συμφωνία για το Σκοπιανό

Αθήνα 21/06/2018

Θέμα : Το Σκοπιανό