MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Η τουρκική απειλή συγκυριαρχίας και υποτέλειας

Για ποιο λόγο είναι επιθετική η Τουρκία έναντι της Ελλάδας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια; Πρόκειται για ρητορική εσωτερικής κατανάλωσης, εξαγωγή προβλημάτων ή υπάρχει μία θεμελιώδης δυναμική που οδηγεί τις εξελίξεις;

Ποιός φταίει για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, έχοντας κυβερνήσει σχετικά πρόσφατα; Πριν από όλους ο Κ. Καραμανλής με το κληροδότημα που άφησε στους επόμενους (ανάλυση). Αμέσως μετά ο Εφιάλτης του Καστελόριζου, ο Γ. Παπανδρέου, και στη συνέχεια οι δύο εθνοκτόνοι που υπέγραψαν το εγκληματικό PSI (ανάλυση), ο Ε. Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς – τους οποίους ακολούθησαν ο Α. Τσίπρας και ο Γ. Βαρουφάκης, ολοκληρώνοντας το αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας. Άξιοι απόγονοί τους είναι πάντως οι σημερινοί αδίστακτοι (ανάλυση), οι οποίοι θα ξεπουλήσουν ότι έχουμε και δεν έχουμε, σκύβοντας επί πλέον το κεφάλι με την αποδοχή της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους – η οποία θα είναι συγκυριαρχία και τελικά υποτέλεια. Στα πλαίσια αυτά τα εξής από ένα άρθρο που μας στάλθηκε:

Ο προϋπολογισμός της αποικίας χρέους (β)

Η λύση είναι μία και γνωστή σε όλους μας πριν από 100 χρόνια, από τη Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ – η αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) και η ριζική μείωση των φόρων. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να τα καταφέρει, αφού αυτός είναι ο λόγος που ψηφίσθηκε – όχι για να συνεχίσει την κακοδιαχείριση των προηγουμένων ετών. 

Αντώνης Φώσκολος: Τα κοιτάσματα στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου είναι περισσότερα απ’ αυτά του Περσικού κόλπου

Αντώνης Φώσκολος, ομοτ. καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ομοτ. Ερευνητής της Γεωλ. Υπηρεσίας Καναδά, μέσω skype, παραχώρησε μια συνέντευξη στο Γ. Τράγκα μιλώντας για το θησαυρό που κρύβει η παράνομη ΑΟΖ Λιβυής- Τουρκίας.

Όπως είπε, έχει γίνει συμφωνία μεταξύ του αρχηγού της Λιβύης της Τρίπολης με τον Ερντογάν ενώ δεν υπάρχει ούτε καν σχετικό έγγραφο που να το πιστοποιεί. Έτσι, αυτό που ζητάει ο κ. Δένδιας δεν πρόκειται να το πάρει στα χέρια του καθώς το έγγραφο δεν υφίσταται.

Όπως είπε ο κ. Φώσκολος “Δική μου άποψη και του κ. Πασιά είναι πως υπάρχουν κοιτάσματα μέχρι τα 4- 5 χιλιόμετρα βάθος. Αυτήν τη στιγμή μιλάμε μόνο για τα επιφανειακά στρώματα. Το θέμα είναι ότι δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης σε επαφή με τη δική μας ΑΟΖ η Λιβύη έχει δύο πολύ μεγάλα κοιτάσματα”.