MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ο θάνατος σου η ζωή μου

Η πλέον βάρβαρη, αιμοβόρα και πολεμοχαρής «περιοχή» του πλανήτη ήταν ανέκαθεν η δυτική τριάδα, δηλαδή η Ευρώπη, οι Η.Π.Α. και η Ιαπωνία – γεγονός που επεξηγεί την άνοδο του βιοτικού της επιπέδου, καθώς επίσης την κυριαρχία της στον πλανήτη.

Ανάλυση

Ο πόλεμος έχει αναμφίβολα καταστροφικές συνέπειες – ενώ είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί, όσον αφορά τις ανθρώπινες κοινωνίες. Το γεγονός αυτό δεν ισχύει μόνο για τον στρατιωτικό πόλεμο αλλά, επίσης, για τον οικονομικό – κάτι που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, είμαστε η μοναδική χώρα πού είναι αντιμέτωπη με τέτοιες καταστάσεις ή πως δεν έχουμε ευθύνες.

Δολοφονείς τη μειονότητα στην Τουρκία και ζητάς ισότητα στην Κύπρο…

Δολοφονείς τη μειονότητα στην Τουρκία και ζητάς ισότητα στην Κύπρο…

Με τον Σενέρ Λεβέντ
08/01/2016 

Κρατάς μια χώρα υπό κατοχή για 41 χρόνια.

Μετά από 41 χρόνια καλείς δημοσιογράφους και κάνεις δηλώσεις λέγοντας: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαίρεση στην Κύπρο. Εγώ επιθυμώ πιο πολύ τη λύση»!

Και ο δημοσιογράφος που έχει συνηθίσει να σε κολακεύει πάρα πολύ να δημοσιεύει με τεράστια γράμματα πρωτοσέλιδα ότι: «Η Τουρκία υποστηρίζει λύση στην Κύπρο».

Μνημόσυνο στο ευρώ από τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας

Ο ΜΑΚΡΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ - ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΖΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

To μνημόσυνο στο ευρώ έκανε και ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος από τη θέση του ως υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι και γιατί έστησαν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και κυρίως ποιους εξυπηρετεί. 

Ποινικοποίηση της ακίνητης περιουσίας στα πλαίσια της νέα τάξης πραγμάτων.

Το πνεύμα ιδιοκτησίας διπλασιάζει τη δύναμη του ανθρώπου.

Βολταίρος, 1694-1778, Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Τον Νοέμβριο του 2016 έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας μια ανεξάρτητη αμερικάνικη παραγωγή του Ραμίν Μπαχράνι (Αμερικανός σκηνοθέτης με καταγωγή από το Ιράν) και τίτλο «99 Homes». H ταινία δεν φέρει επάνω της τίποτε από την αίγλη των μεγάλων χολιγουντιανών παραγωγών ούτε είχε την τύχη να προωθηθεί διαφημιστικά στα πλαίσια του marketing. Παρόλ΄αυτά, καθήλωσε κοινό και κριτικούς με τις εξαιρετικές θεατρικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών αλλά κυρίως με τη κινηματογραφική δράση που παρέπεμπε χωρίς εξάρσεις και χρωματισμούς σε επίπεδο ντοκιμαντέρ και αναδείκνυε σε όλο το εύρος της, το δράμα της κρίσης γύρω από τα στεγαστικά δάνεια που ξέσπασε στις ΗΠΑ το 2008 (και συνεχίζεται μέχρι σήμερα), από τη μεριά όσων ζουν με τη δαμόκλειο σπάθη της κατάσχεσης πάνω απ’ το κεφάλι τους.