MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Η κυβερνητική «λύση» για το Κυπριακό: Καταστρέψτε την Κυπριακή Δημοκρατία-Δημ.Κωνσταντακόπουλος

Γιατί πάει στη συνάντηση με τον Τατάρ ο ίδιος ο Χριστοδουλίδης και όχι ένας ειδικός διαπραγματευτής, εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας;
 
 
«Λύσσαξε» κυριολεκτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχιστεί ο διάλογος για την «επίλυση» του Κυπριακού. Κάτι που ασφαλώς δεν θα ήταν, υπό άλλες συνθήκες, καθόλου κακό. Είναι όμως σήμερα πολύ κακό, όταν η κυβέρνηση της Αθήνας επιδιώκει και η κυβέρνηση της Λευκωσίας αποδέχεται τη «λύση» του Κυπριακού μέσω μιας νεκρανάστασης του εξωφρενικού σχεδίου Ανάν. Και μάλιστα σε μια ακόμα πιο τερατώδη εκδοχή, με εκ περιτροπής προεδρίες και άλλα μέτρα που ολοκληρώνουν τη μετατροπή του κυπριακού κράτους σε «σούργελο», πίσω από το οποίο αποκρύπτεται επιμελώς η μετατροπή του και τυπικά, γιατί ουσιαστικά είναι ήδη, αλλά και οι τύποι έχουν μεγάλη σημασία, σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Ισραήλ και της Διεθνούς του Χρήματος, με «ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα» της Τουρκίας.
 

Η φάρσα της φιλελεύθερης δημοκρατίας τελειώνει οριστικά στην Ευρώπη - Η ΕΕ βυθίζεται στο έρεβος των αντιφάσεών της

Η θρησκευτική προσήλωση στον νεοφιελευθερισμό βυθίζει την Ευρώπη στο έρεβος
 
«Ένα Ενωμένο Κράτος της Ευρώπης, υπό τον καπιταλισμό, είναι είτε αδύνατο είτε αντιδραστικό», προέβλεψε ο Ρώσος επαναστάτης Vladimir Lenin το 1915.
 
Η ΕΕ, ο έυθραυστος εσμός πρώην αποικιακών δυνάμεων που έχει επιφορτιστεί με την επιβολή νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών υπό το πρόσχημα της διατήρησης της ειρήνης στην Ευρώπη, φαίνεται πιο εύθραυστη από ποτέ, καθώς οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας βρίσκονται όλο και περισσότερο εν μέσω αγεφύρωτων συγκρούσεων.

Για σοκ προειδοποιεί το ΔΝΤ και ζητά σκληρά μέτρα - Στα 100 τρισ. δολ. το παγκόσμιο χρέος το 2024

Το παγκόσμιο δημόσιο χρέος θα προσεγγίσει το 100% του ΑΕΠ μέχρι το 2030 
 
Για σοκ στην παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί το ΔΝΤ και ζητά σκληρά μέτρα, καθώς εκτιμά ότι το παγκόσμιο δημόσιο χρέος θα εκτιναχθεί στα 100 τρισ. δολ. 

Ειδικότερα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το παγκόσμιο δημόσιο χρέος, θα αγγίξει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια, ή το 93% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με κινητήριες δυνάμεις τις ΗΠΑ και την Κίνα, σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.