MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Πεθαίνει το Made in Europe λόγω ενεργειακής κρίσης - Κλείνουν μεγάλες βιομηχανίες, υπό απειλή 8 εκατ. εργαζόμενοι

Το κόστος της ενέργειας έχει γίνει υπερβολικό για πολλές μεταποιητικές επιχειρήσεις ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές αν παραμείνουν στην Ευρώπη
 
Οι πυρακτωμένοι κλίβανοι της Duralex καίνε κοντά στις όχθες του ποταμού Λίγηρα, κοντά στην Ορλεάνη της Γαλλίας, από τη χρονιά που τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.
 
Αλλά αυτόν τον χειμώνα, ούτε μια ψυχή δεν βρίσκεται κατά μήκος των σιωπηλών γραμμών παραγωγής του εργοστασίου γυαλιού της εταιρείας στο La Chapelle-Saint-Mesmin - και δεν παράγεται ούτε ένα κομμάτι γυαλί.
 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: Από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στις ελληνικές αρχαιότητες που έκλεψαν οι ναζί

Νότης Μαριάς,  Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com
 
Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αναμφίβολα αποτελεί ένα κεφαλαιώδες ζήτημα το οποίο απασχολεί την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Ένα θέμα στο οποίο κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους με ιδιαίτερη ένταση καθώς βαδίζουμε πλέον σε προεκλογική περίοδο. Ταυτόχρονα όμως ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική σιωπή των πολιτικών δυνάμεων της χώρας σε σχέση με το έτερο κεφαλαιώδες ζήτημα της λεηλασίας των αρχαιολογικών μας θησαυρών από τους ναζί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Πολύ δε περισσότερο καθώς αυτές τις ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το εξαιρετικά αποκαλυπτικό άρθρο των New York Times για την αρπαγή των αρχαιολογικών μας θησαυρών από τους ναζί  (https://www.nytimes.com 18/1/2022). Επρόκειτο για «ένα συναρπαστικό εκτενές ρεπορτάζ για την τύχη των αρχαίων θησαυρών μας κατά την περίοδο της Κατοχής» το οποίο «φιλοξένησαν οι «New York Times» στις σελίδες τους …..ρίχνοντας νέο φως στη λεηλασία των αρχαιοτήτων μας αλλά και συνδέοντές τες με τη διεκδίκηση των επίσης κλοπιμαίων Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο (www.protothema.gr 24/1/2022). Σύμφωνα λοιπόν με τους «New York Times» «οι Γερμανοί κατέστρεψαν ανυπολόγιστους θησαυρούς κατά την Κατοχή αλλά έκαναν και δικές τους ανασκαφές με εντολή του Χάινριχ Χίμλερ» (www.protothema.gr 24/1/2022).
 

«Προκαλεί εγκεφαλικό» το εμβόλιο covid της Pfizer; Η ανακοίνωση CDC

Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό και την είδηση που κυκλοφόρησε για κίνδυνο εγκεφαλικού; Η ανακοίνωση για το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού – όπως μετέδωσε το Reuters – έπειτα από έλεγχο μηχανισμού του CDC υποστηρίζει ότι το ενημερωμένο δισθενές εμβόλιο θα μπορούσε να συνδεθεί με έναν τύπο εγκεφαλικού επεισοδίου σε ενήλικες άνω των 65 ετών. Αυτό προκύπτει από τα προκαταρκτικά δεδομένα που αναλύθηκαν από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.
 
Ο ελεγκτικός μηχανισμός του CDC – VSD (Vaccine Safety Datalink) – λειτουργεί συγκεντρώνοντας στατιστικά στοιχεία από κάθε διαθέσιμη πηγή εντός ΗΠΑ για την ασφάλεια των εμβολίων. Όταν από κάποια βάση δεδομένων προκύψει μια «ανωμαλία» στις καταγραφές, τότε το σύστημα εκπέμπει ένα «σήμα» για να γίνουν επιπλέον έρευνες.