MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

«Ο σύγχρονος αναθεωρητισμός, ως ακήρυχτος αλλά ενεργός πόλεμος»-Δρ Δημ.Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 
 
    Ο Μάικλ Ρούμπιν του Washington Examiner’s Beltway Confidential , διευθυντής ανάλυσης πολιτικής στο Middle East Forum και ανώτερος συνεργάτης στο American Enterprise Institute, έγραψε πρόσφατα για τις ( γνωστές στους Έλληνες αναλυτές ) αναθεωρητικές τάσεις και τελικά αναθεωρητική στάση της Τουρκίας , που  φέρει τα χαρακτηριστικά μιάς ιμπεριαλιστικής δύναμης και όχι απλά μιάς αναδυόμενης περιφερειακής ( σχετ.:   https://www.meforum.org/65832/turkish-corridors-are-a-tool-of-imperialism-it?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0RgvOsVZ_ogcrLjrB4oPsAEspJhf14CgU_3q5celF6U1poNosYNR4SsmM_aem_AfdG0CUErm7obt_WC8G0yTGOyheYKqv7ZdLVIaRKgoXZ8hwQjcWjoi3H4EztkJbclLFN2oPwqNEktE14oenvQE3z )
 

Γιατί κατέρρευσε το αμερικανικό σχέδιο για γονάτισμα της ρωσικής οικονομίας

epa10028430 US President Joe Biden announces a federal gas tax holiday in an attempt to lower gas prices, in front of the image of the national flag of Ukraine, in the Eisenhower Executive Office Building on the White House complex in Washington, DC, USA, 22 June 2022. Biden blamed Putin and the ongoing Russian invasion of Ukraine for a spike in gas prices and announced plans to attempt to lower prices. EPA/MICHAEL REYNOLDS
 
Η στρατηγική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Ρήγκαν να κάνει πράξη στις δύο θητείες του (1980-1988) τη χρεοκοπία της -τότε ανίκητης στα όπλα- ΕΣΣΔ, ήταν επιτυχής και οδήγησε στην κατάρρευση του “υπαρκτού σοσιαλισμού” το 1990. Όμως, σήμερα, ο στόχος να επαναληφθεί αυτό το γεγονός, δηλαδή οι ΗΠΑ να λυγίσουν και να κοντύνουν τη Ρωσία και από θέση ισχύος να περιορίσουν την Κίνα, αποδεικνύεται εξωπραγματικός.
 
Η Κίνα που μετά το Μάο έκανε το μεγάλο άνοιγμα στην ελεύθερη οικονομία, έχει γίνει πλέον υπερδύναμη σε όλους τους τομείς. Και το Πεκίνο δεν κάνει πολιτικά ανοίγματα με όπλα και στρατιωτικές βάσεις. Τα θηριώδη πλεονάσματα της οικονομίας, της επιτρέπουν να κάνει εξωτερική πολιτική με χρήμα. Και η συνεχώς διευρυνόμενη συμμαχία των BRICS με πυλώνες Κίνα, Ρωσία και Ινδία αρχίζει να γίνεται το αντίβαρο στην κυριαρχία του δολαρίου, που υπονομεύεται από τη κατάχρησή του ως επιθετικού εργαλείου ενάντια σε όσους αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ.
 

Πώς η Ελλάδα κατέληξε να είναι η φτωχότερη χώρα στην Δύση! – Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 19% από το 2007!

Η πτώση των πραγματικών μισθών τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα εξηγεί την μετανάστευση των νέων Ελλήνων
 
Οι FT παρουσίασαν πρόσφατα την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο καταδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι η φτωχότερη χώρα της ευρωζώνης!

Η εξέλιξη των πραγματικών μισθών τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα και στις χώρες της Δύσης εξηγεί την μετανάστευση των νέων Ελλήνων, το νυν κενό σε 150 χιλιάδες θέσεις εργασίας, τη χαμηλή αγοραστική ισχύ, όπως και την αδυναμία για brain regain στην Ελλάδα.