MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ι.Μάζης: “Η επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία είναι επίθεση σε ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο”

Πρόσκληση για άμεσο αναστοχασμό του ζητήματος της διεθνούς Ασφάλειας και Σταθερότητος

Υπό Καθηγητού Ιωάννου Θ. Μάζη, ΕΚΠΑ
 
Η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα ξεκίνησε με σημαντικά θετικά κεκτημένα σε σχέση με τη μεταπολεμική διεθνή τάξη του 20ου αιώνα, αλλά και κληρονομώντας και αρκετά σοβαρά διεθνή διακυβεύματα ή διεθνείς προκλήσεις, που παραμένουν προς επίλυση ή προς διευθέτηση. Η κυριότερη εξ αυτών είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθόσον αυτή η περιοχή παραμένει είτε ιστορικά, είτε και με βάση τις σύγχρονες θεμελιώδεις γεωπολιτικές θεωρήσεις ο κλειδόλιθος του Aναχωματικού Δακτυλίου “Rimland” (κατά τον N.J. Spykman) της Ευρασίας. Μιας περιοχής όπου η αναβίωση του νεοψυχροπολεμικού κλίματος όπου η Ρωσία ανακτά βαθμιαία όλο και περισσότερο τη θέση της μείζονος παραδοσιακής απειλής για την Ατλαντοκεντρική Δύση, ενώ η Κίνα ήδη επιβεβαιώνεται ως η Δύναμη που διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία από τις ΗΠΑ σε σημαντικό αριθμό κρισίμων επιμέρους τομέων, εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό συνισταμένης ονομαστικής εθνικής Ισχύος σε πλανητική κλίμακα.

Οι πραγματικές παρενέργειες του Covid 19

Τα ΜΜΕ δεν μας «ενημερώνουν» για τίποτα άλλο σε καθημερινή βάση, παρά μόνο για τους θανάτους και την «πανδημία» – προφανώς επειδή αυτές τις εντολές έχουν από την κυβέρνηση που στην ουσία τα συντηρεί, επιδοτώντας τα με δανεικά που θα κληθούμε να τα εξοφλήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Αλήθεια, πόσοι από εμάς αναρωτώνται για τις πραγματικές παρενέργειες της «πανδημίας», όπως θα είναι οι ψυχολογικές ασθένειες που θα προκύψουν αν μη τι άλλο από το βομβαρδισμό μας με τέτοιες τρομοκρατικές ειδήσεις; Πόσοι για τις οικονομικές συνέπειες των κλειδωμάτων (lockdown), χωρίς να υπάρχει στην ουσία κανένας τεκμηριωμένος λόγος; Άξιζε η καταστροφή που έχουν προκαλέσει στην Υγεία και στην οικονομία μας; Δεν φαίνεται καθαρά πως αφενός μεν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον Covid για να κρύψει τις αποτυχίες της, ενώ η Γερμανία για να φτωχοποιήσει τους εταίρους της και να κυριαρχήσει στην ΕΕ; Κατανοούμε το μέγεθος της χειραγώγησης μας; Εάν και, ποιοι είναι οι τρόποι προστασίας μας από τον εποικισμό του μυαλού μας;


«Μαύρη» μέρα στις ΗΠΑ: 4 οι νεκροί από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει ισχύ μέχρι την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν


Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες στην Ουάσιγκτον παρατείνει, όπως ανακοίνωσε, η δήμαρχος Muriel Bowser μετά τις σκηνές χάους και τις εικόνες χωρίς προηγούμενο που εκτυλίχτηκαν λόγω της εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.


Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει ισχύ μέχρι την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Κ. Γρίβας : ”Γερμανία & ΗΠΑ μπλόκαραν την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία-Η Τουρκία θα συντριβεί σε έναν πόλεμο με την Ελλάδα”

”Μην περιμένουμε οι ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα”

Aποκαλυπτικός ήταν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πενταπόσταγμα και στον Ανδρέα Μουντζουρούλια ο αναπληρωτής Καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας.

Ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ & εξοπλισμοί ήταν τα κύρια σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτησή μας.

Μάλιστα προχώρησε και μία σημαντική αποκάλυψη, καθώς ανέφερε πως Γερμανία και ΗΠΑ δεν επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η λεγόμενη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα και πως εδώ και μήνες βάζουν ”εμπόδια” στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. 
 
Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του: