MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Πως η επίσημη Ελλάδα ξέπλυνε τα τουρκικά εγκλήματα

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, τα δύο μεγάλα γεγονότα που αμέσως ξεχωρίζουν είναι η εμφάνιση της πανδημίας και η έξαρση της επιθετικότητας της Τουρκίας υπό την εποπτεία μιας αυταρχικής, ημιφασιστικής, ισλαμο-εθνικιστικής ελίτ. Η Ελλάδα βρέθηκε σε θέση άμυνας απέναντι σε αυτήν την όξυνση.


Η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και συγκεκριμένων εδαφών (νησιών και νησίδων) του εθνικού χώρου που διεκδικεί με περισσό θράσος η Τουρκία, οδήγησε για πρώτη φορά στην επεξεργασία τεχνικών και τακτικών αποτροπής, τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και σε διπλωματικό. Το στοιχείο όμως που κραυγαλέα απουσιάζει στην ελληνική αντίδραση, είναι η ερμηνεία αυτής της τουρκικής επιθετικότητας.

Ακόμη 18,5 εκατομμύρια μοιράζει η κυβέρνηση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για “σποτάκια”!

Ακόμη 18,5 εκατομμύρια ευρώ μοιράζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα ΜΜΕ, αυτή τη φορά για “επικοινωνιακή κάλυψη” περί του εμβολιασμού! Έχουμε χάσει το μέτρημα με τις λίστες και τα εκατομμύρια που έχουν μοιραστεί και αν δεν κάνουμε λάθος πρέπει πλέον να προσεγγίζουμε τα 50!!!


Περιττό να επισημάνουμε ότι είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι καμπάνιες που πληρώνει αδρά με χρήματα των φορολογουμένων μπορούσαν να γίνουν ΔΩΡΕΑΝ, όπως γινόταν ΠΑΝΤΑ, ακόμη και επί άλλων κυβερνήσεων ΝΔ και σε πολύ “ανώδυνες” περιστάσεις. Τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα να προβάλουν κοινωνικά μηνύματα, πόσο μάλλον ΤΩΡΑ που η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη πανδημία!