MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Γρίβας Κ.: Υπάρχει ένα επικοινωνιακό παρακράτος που ότι και να πεις σε βγάζουν άνθρωπο των Ρώσων.

Ο καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κων/νος Γρίβας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika για τις ομιλίες του προέδρου της Ουκρανίας στα κοινοβούλια Ελλάδας και Κύπρου αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας (07-04-2022 / parapolitika.gr ).


Όπως είπε αρχικά ο κ. Γρίβας, το μεγάλο θέμα ήταν στην στην Κύπρο, όπου εκεί μόλις η Πρόεδρος της Βουλής όταν άρχισε να μιλά για την τουρκική εισβολή, διακόπηκε αδικαιολόγητα η σύνδεση. Σε ότι αφορά την εμφάνιση του μαχητή του Τάγματος Αζόφ, είπε ότι στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει μια πολύ φορτισμένη και τοξική συζήτηση αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας και δυστυχώς υπάρχει ένα ολόκληρο επικοινωνιακό παρακράτος και ένα στράτευμα που ότι και να πεις σε βγάζουν ότι είσαι άνθρωπος των Ρώσων.

Εκτοξεύτηκε στο 8,9% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Τεράστιες ανατιμήσεις σε κρίσιμα αγαθά και υπηρεσίες

Σε δυσθεώρητο ύψος εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο στη χώρα μας καθώς σκαρφάλωσε ακόμα πιο ψηλά στο 8,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.


Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο 2022, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2022, παρουσίασε αύξηση 2,7% έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Δυσαρέσκεια στην Κύπρο για Ζελένσκι και διευκρινίσεις από το Κίεβο

Ενώ συνεχίζονται οι αναταράξεις σε Ελλάδα και Κύπρο για τις εμφανίσεις του Ουκρανού προέδρου στα δύο κοινοβούλια, στη γειτονική χώρα σημειώθηκε ένα περιστατικό που σχολιάστηκε ακόμη περαιτέρω.


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δέχεται σημαντική διπλωματική βοήθεια από την Τουρκία στο πλαίσιο του ρωσοουκρανικού πολέμου, δεν έκανε καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή, μιλώντας στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτι που προκάλεσε αίσθηση, με αποτέλεσμα να του απαντήσει καταλλήλως η πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, έλαβε αμέσως το λόγο η κα Δημητρίου, με εκτενείς αναφορές σε ζητήματα προσφύγων, της τουρκικής εισβολής, καθώς και της κατοχής του 37% του εδάφους της Κύπρου από το 1974.

Έκανε τη Βουλή «πλυντήριο» για νεοναζί ο Μητσοτάκης

 
Το ότι το ουκρανικό Τάγμα Αζόφ, το οποίο απηύθυνε διάγγελμα χθες στην ελληνική Βουλή, είναι μια νεοναζιστική οργάνωση δεν είναι κάτι καινούργιο. Ειδικά μάλιστα στην Ελλάδα έχει καταγραφεί η ναζιστική δράση του από το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης κάθε πολιτικής απόχρωσης.

Αυτός είναι ο λόγος που ένας από τους πρώτους που κατήγγειλε ως «μεγάλο λάθος αυτό που έγινε» ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θεωρεί πως έχει πιστωθεί το γεγονός ότι επί της δικής του πρωθυπουργίας ασκήθηκαν οι διώξεις που κατέληξαν στην καταδίκη της εγχώριας ναζιστικής οργάνωσης.

Με την παρέμβασή του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός εκθέτει βέβαια τον σημερινό πρωθυπουργό, αλλά ταυτόχρονα «αδειάζει» εκ των προτέρων και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που προσπάθησε στη συνέχεια να μεταθέσει το ζήτημα στον... ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να πάρει θέση και να μιλήσει για «λάθος», μόνο όταν το θέμα πήρε εσωκομματική διάσταση, τόσο με την αντίδραση Σαμαρά όσο και με την ευρύτερη δυσαρέσκεια εντός της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας.