MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

“Οι ανοησίες περί εγγύτητας του Καστελόριζου”…Ο Ι.Μάζης μιλά για την παράδοξη διαχείριση του τουρκικού κινδύνου

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης ήταν καταιγιστικός στην παρέμβαση του στην νυχτερινή τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel,με την Αναστασία Γιάμαλη και τον Σπύρο Σουρμελίδη. Ο κ.Μάζης μας υπενθύμισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας , το οποίο φαίνεται ότι όσοι το είχαν εξαγγείλει, θέλουν να το ξεχάσουμε. Ούτε καν συζήτηση για Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας δεν γίνεται πλέον.

Ο κ.Μάζης απαντά στις ανοησίες όπως τις χαρακτηρίζει περί “εγγύτητας του συμπλέγματος της Μεγίστης” και τέλος απαντά στο ερώτημα “αν η Τουρκία θέλει να πάμε στη Χάγη”, στην οποία πολλά έχουμε “ποντάρει” εδώ στην Ελλάδα. 

Τα βίντεο περιλαμβάνουν αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις όλων των καλεσμένων της εκπομπής που ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα ελληνοτουρκικά.

Ελληνική οικονομία ώρα μηδέν: Ύφεση πάνω από 16% ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του 2020

Αγωνία στο κόκκινο για το οικονομικό επιτελείο που περιμένει σήμερα 3/9 τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση στο β΄ τρίμηνο του 2020 

Αγωνία στο κόκκινο για το οικονομικό επιτελείο που περιμένει σήμερα 3/9 τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση στο β΄ τρίμηνο του 2020 για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις. 


Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για βαθιά ύφεση που θα ξεπερνά το 15% - 16%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, και είναι μία πτώση απότοκη της καραντίνας στην οποία στην οποία εισήλθε η ελληνική οικονομία. Το θέμα είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημικής κρίσης ήρθε πολύ νωρίτερα από ότι περίμενε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα η έξαρση του κορονοϊού να απειλεί με ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση την οικονομική δραστηριότητα της χώρας η οποία πρώτο τρίμηνο του 2020 εμφάνισε 0,9% ανάπτυξη. 


Η νέα πολιτική εξαπάτηση

Οι Έλληνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, από το 1995 και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οποιαδήποτε κυβέρνηση και η σημερινή, μπορούσε και μπορεί απλά με την έκδοση ΠΔ (χωρίς ανάγκη ψήφισης πάλι νόμου) να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα σε 12 νμ σε ολόκληρη την επικράτεια και φυσικά και στο Αιγαίο, ώστε να καταστεί ελληνική λίμνη. Το γιατί δεν το έκαναν ή δεν το κάνουν; Ο λόγος είναι προφανής και δεν πρέπει να τον κρύβουμε. Είναι η δειλία εξ αιτίας του casus Belli.